Jeugd Info

ACKO heeft al heel lang een uitgebreide jeugdwerking. Vanaf 6 jaar (dat is wel de vereiste!) zijn alle kinderen met een normale fysieke ontwikkeling welkom!

Heb je twijfels over het feit of je kind graag atletiek wil doen, of heb je andere vragen? Kom dan gewoon eens langs op een dinsdag- of donderdagavond om 18.30 u. Kangoeroes en Benjamins (vanaf 6 jaar tem geboortejaar 2011) trainen enkel op donderdag. Spreek zeker van de trainers aan, zij kunnen je vragen zeker beantwoorden. De kinderen kunnen ook een keer komen “proefdraaien” en een trainingsessie volgen. Zij zullen training krijgen van Jeroen, Erwin, Petra, Bridey, Sabine, Bianca, Diego of Tim.

Bij hen proeven de jongste atleetjes van alle atletiekdisciplines, en leren ze al spelend de eerste basistechnieken.

Bij de volgende groepen (pupillen en miniemen) wordt het al een beetje serieuser, en wordt er al meer techniek ingeoefend, maar nog steeds in de verschillende atletiekdisciplines, lopen, werpen en springen. Voor de atleetjes die structureel 2 maal per week naar training komen én aan wedstrijden deelnemen, voorzien we afzonderlijke trainingsgroepen.

Vanaf cadet kunnen ze al meer kiezen voor bepaalde disciplines en komen ze terecht bij Urbain, Jacques, Ronald, Géry, Jeroen.

Veel atleetjes doen graag mee met de competities en voor ACKO is deelnemen belangrijker dan winnen, dus alle deelnemers worden aangemoedigd en begeleid. Zij die dit echt niet zien zitten, worden nooit verplicht, maar we moedigen ze graag aan door o.a. ons clubkampioenschap. 

ACKO is trots op zijn uitgebreide jeugdwerking (met eigen werkgroep waar zowel trainers als ouders zich voor inzetten), heeft traditioneel veel jeugd en ook heel goede resultaten! Maar vooral zijn we een familieclub, met veel sfeer en een aangename omgeving (in de zomer zijn we vaak in het bos te vinden).

Inschrijven doe je via de website.