Clubnieuws

Ben jij individueel naar een wedstrijd geweest? Laat ons je uitslag weten!
Heb jij foto’s / filmpjes van je wedstrijd of van andere ACKO-atleten? Stuur ze ons gerust door via PB op Facebook, naar Bianca Hermans of mail naar: Biancahermans96@hotmail.com 😎
Bedankt!!! 💃🏼
39e SPARTA DUBBELCROSS
 
Bij de cadetten meisjes liep Jana naar een zeer knappe 4 plaats op de maar liefst 42 deelneemsters!
Bianca liep naar de 19e plaats bij de senioren dames en bij de heren stonden er alweer 5 ACKO atleten aan de start. Karel gaf toe te snel vertrokken te zijn en moest dus heel wat plaatsen toegeven. Hij eindigde alsnog als eerste van ACKO op plaats 36. Jeroen had duidelijk een goede dag, hij finishte niet veel later al op plaats 39. Seth werd 41e, Andreas 47e en Cédric 50e.
Nadien was het nog de beurt aan de jonge masters. Tom nam een kopstart, en zakte terug naar een alsnog mooie 13e plaats. Edwin werd 27e. Maar het was Niels die weer in de kopgroep mee de wedstrijd maakte. Hij werd 2e en liep zo naar een nieuwe podiumplaats! 🥈
© Bianca Hermans 26-11-2022
 
ACKO CROSS 
 
Bij de cadetten meisjes liep Jana naar een knappe vierde plaats. Sophie werd 8e, Délia 11e en Emma 12e!
Bij de scholiere meisjes was het uitkijken naar Friedl. Zij kon niet winnen op eigen cross, maar werd toch heel knap tweede! Franzi werd 5e en Charlien 6e. In diezelfde wedstrijd liep Tiffany (Friedl haar mama) naar een 6e plaats bij de masters 50+.
Vier scholiere jongens aan de start dan. Tijl liep heel de wedstrijd mee voorin en wist nog net een podiumplek in de wacht te slepen. Hij werd derde! Maxence werd 18e, Yarne 20e en Tuur 21e. Bij de master 50+ liep Erwin naar een 14e plek en Urbain naar de 30e plek.
In de jun-sen-mas wedstrijd van de vrouwen liepen 4 ACKO atleten mee, alle vier in de categorie senior. Zarah en Daryna maakte samen de wedstrijd. In de allerlaatste ronde snelde Zarah weg, wat haar de overwinning opleverde. Daryna werd knap tweede! Bianca werd 6e en Sybil eindigde nog net in de top tien.
Bij de junioren mannen liep Jef vlotjes naar de overwinning! Hij had maar liefst anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee. Jesse liep naar de vierde plaats. De junioren kregen het gezelschap van de jonge masters. Niels maakte de wedstrijd, maar moest uiteindelijk nog één atleet laten gaan. Na vorige week net naast het podium te vallen, liep hij nu naar zilver. Jan werd (geblesseerd?!) naar de vijfde plek!
Héél wat ACKO atleten (12) in de laatste wedstrijd van de dag: de senioren mannen legde maar liefst 9880m af! Hans was de sterkste van ACKO. Hij liep naar een mooie 11e plek. Alex werd 16e, Karel en Pieter werden 18e en 19e gevolgd door Tom op plaats 20. Sijmen, Edwin en Maarten werden 24e, 25e en 26e, Seth en Andreas 29e en 30e en Jeroen finishte als 32e. Cedric kreeg een DNF achter zijn naam.
© Bianca Hermans 20-11-2022
 
CROSS RAM MECHELEN – 11 November
 
Delia behoort niet meer tot de jeugd en liep vandaag haar eerste cross als cadet. Ze liep naar een 58e plaats.
Tijl liep bij de scholieren jongens heel de wedstrijd mee voorin. Hij werd knap vijfde als eerstejaars.
Bij de senioren dames liep Daryna naar een 9e plek na een sterke inhaalrace. Bianca werd 19e, vijf dagen na de 20km van Genève.
Alex, enige seniore man van acko, vertrok als laatste om heel wat atleten op te rapen en uiteindelijk als 17e te finishen!!
Bij de junioren stonden Kobe en Jef aan de start. Kobe ging even mee met het kopgroepje, maar moest lossen en werd toch nog knap zesde. Jef liep eveneens een knappe wedstrijd en eindigde nog net binnen de top tien!
Bij de masters in dezelfde wedstrijd deed Niels lang mee voor een podium plek, hij kwam nipt te kort en finishte als vijfde, ook Jan wist nog een top tien plaats in de wacht te slepen door naar een 8e plaats te lopen. Tom werd 21e en Edwin 29e.
Zarah opteerde voor de korte cross, slimme keuze bleek achteraf. Ze werd knap 3e!
© Bianca Hermans 11-11-2022
Istanbul – 06 november
 
Niet alleen in Genève werd er zondag gelopen. Enkele Acko leden maakten de verplaatsing naar Turkije om via de Bosporusbrug van Azië naar Europa te lopen.
Caroline De Feyter en Anja Vanhalle namen deel aan de marathon, zij werden respectievelijk 1ste  (3:58:34) en 3de (3:30:57) in hun leeftijdscategorie.
Dikke proficiat met deze prestatie op een vrij heuvelend parcours met zonnig, drukkend weer.
De 8 andere lopers, met o.a. trainer Urbain Huys, liepen gezamenlijk in vriendschap de 15 km.
Een warm hart dragen wij toe aan onze gemiste Suzy & Gaëtan.
© Christel Ceuppens 12-11-2022
20 km van Genève – zondag 06 november
 
In navolging van de halve marathon in Ravenna vorig jaar keken we met onze groep afstandslopers ook dit jaar weer uit naar een wedstrijd in het buitenland. Kevin en Niels hadden eerder al geopteerd voor de marathon van Amsterdam. Bianca en Bridey kozen voor de 20 km van Genève.
Een kwalitatief druk bezette wedstrijd met start en aankomst aan de Quai du Mont Blanc naast het meer van Genève.
De start van de wedstrijd was al om 8u30 bij een temperatuur van amper 4°C maar onder een blauwe lucht en amper wind.
Bridey eindigde in haar categorie op een knappe 5de plaats in 1u22’30” en Bianca eindigde 13de in 1u31’55”.
Beide atletes waren blij met hun resultaat op het toch wel zware parcours met heel wat hoogtemeters.
Geniet van jullie prestatie en kijk alvast uit naar een leuke locatie voor volgend jaar.
© Gery Waerzeggers 11-11-2022
CrossCup Mol – 30 oktober
 
Tijl had een offday en moest tevreden zijn met een 20e plaats.
Matteo werd knap 9e in een sterk deelnemersveld.
Edwin liep naar een 29e plek bij de masters +35.
 
CrossCup Relays Berlare – 23 oktober
 
Sybil, Bianca en Bridey liepen bij de senioren dames naar de 45e plaats.
Bij de senioren mannen stonden er twee teams aan de start. Maarten en Jeroen namen de eerste 150 voor hun rekening om nadien de stok door te geven aan Alex en Seth. Thomas en Steven liepen de afsluitende 4300m om binnen te lopen naar plaatsen 61 en 72.
Friedl en Zarah liepen naar de derde plek in de junioren wedstrijd.
Alle ogen waren gericht op Tijl, Kobe en Matteo in de junioren mannen wedstrijd. Tijl die eigenlijk nog maar scholier is, liep een hele sterke wedstrijd, door voorin te zitten tijdens de eerste wissel. Kobe kreeg het moeilijk op het einde, maar Matteo hield stand waardoor zij knap als vijfde over de streep kwamen.
De masters werden, toch wel, onverwacht 9e! Sterke prestaties van Tom, Pieter en Jan in deze wedstrijd.
© Bianca Hermans 30-10-2022
MARATHON AMSTERDAM – 16/10/2022
 
Niels: Het was drie jaar geleden, sinds Malaga in december 2019, dat Kevin en ik nog eens aan de start stonden van een marathon. Deze keer kozen we voor Amsterdam, een topwedstrijd met 18.000 lopers aan de start!
De voorbereiding was perfect verlopen, maar op de dag van de wedstrijd moet alles meezitten. Ik was de week voordien verkouden geworden, dus het was het was echt kantje boordje om met goeie benen aan de start te staan. En er stond toch redelijk veel wind. Dus ja, wat zou het worden?
Onder het motto, “we gaan ervoor!”, startte ik aan het tempo dat vooropgesteld was +-3:30/km. Gelukkig kon ik in een groepje lopen en leek de wedstrijd goed vooruit te gaan. Halfweg 1u13’16”. Nice! Dat was toch al goed.
Maar ja, dan moest het eigenlijk nog beginnen… Rond km 30 viel het groepje uit elkaar en was ik op mijn eigen tempo en gevoel aangewezen. Wind tegen, een tunneltje, dat waren toch zware kilometers! Ik moest gelukkig niet al te veel tijd prijs geven en hoe meer het einde in zicht kwam, begon ik te merken dat ik mijn doel kon halen, sub 2u30.
De Nederlandse supporters waren weer geweldig: “dat ziet er nog goed uit, Niels!” doet heel veel deugd na meer dan 35 km lopen.
Na lang doorbijten liep ik eindelijk het Olympisch stadion binnen en liep ik over de finish in 2u28’41”, goed voor een 64e plaats. Wauw, fantastisch, daarvoor doen we het!!
Uiteraard heel tevreden om die magische 2u30 te kunnen doorbreken, samen met Kevin die ook ruim zijn doel behaalde. Heel veel dank aan coach Gery, Kevin en alle trainingsmakkers op de club! Wordt (misschien) vervolgd…
Niels liep niet alleen een nieuw PR, hij liep ook naar een nieuw clubrecord!!!
 
Kevin: Het doel was < 2u45. Na de marathon van Malaga in 2019 waar ik een tijd liep van 2u47’57” voelde ik dat er meer in zat maar door Corona zat er 3j tussen en was ik wat onzeker of mijn benen die afstand nog even goed aankonden. De trainingen waren zeer goed verlopen en het gevoel was goed. Ook vandaag voelden de benen goed voor vertrek. Er was wel vrij veel wind maar voor de rest waren de weersomstandigheden goed. Ik kan onderweg niet drinken van de standjes want mijn maag kan maar weinig water verdragen, dus neem ik zelf mijn drank en gellekes mee tijdens de wedstrijd. De start ging zeer vlot en de eerste 10km kon ik confortabel lopen aan 3’48”. Daarna ging het iets moeilijker maar het tempo bleef stabiel. Vanaf km 28 begonnen de bovenbenen al wat pijn te doen. Dat was mijn eerste test. Want dat leek me vroeg in de wedstrijd. Maar ik wist van de trainingen dat ik dat moest aankunnen dus ik zette door. Het tempo daalde lichtjes naar 3’51”. Vanaf km 32 begon het zwaar te worden maar ik kon het tempo onder de 4’ houden. De rest van mijn benen en ook mijn heupen begonnen nu pijn te doen. Maar het einde kwam dichter en ik zag het als 6 x 7km dus de laatste 7km was het laatste stukje. Geen krampen meer gehad. De pijn verbeten en het tempo zo hoog mogelijk proberen te houden. Niet meer te veel verval gehad in de laatste km. Even zag het ernaar uit dat 2u42 mogelijk was maar dat tempo was net ietsje te hoog. Maar gezien het doel en hoe hard ik heb afgezien was ik zeer tevreden met 2u43’22”. Met dank aan de super goeie trainingen van coach Gery. Mss zit er ooit nog wel iets meer in! 😊
© Niels & Kevin 17-10-2022

Belgisch Kampioenschap cad/sch Lebbeke

Zaterdag stond Friedl aan de start van de 3000m op haar Belgisch Kampioenschap. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden vanaf plaats twee. Het startschot weerklonk en zoals verwacht ging één atlete er meteen vandoor. Daarachter vormde er een groepje die samen een mooi tempo ontwikkelden. Friedl liep zeer verstandig en attent mee. Met nog één kilometer te gaan was nog veel mogelijk. Friedl had goed ingedeeld en kon de laatste paar rondes nog versnellen met een knappe 4e plaats en nieuw persoonlijk record als resultaat. Als kers op de taart verbeterde ze ook het clubrecord naar 10:30.20.    

Zondag was het de beurt aan Tijl die als topfavoriet aan de start van de 1500m steeple stond. Hij bewees dat hij deze titel verdiende. Vanaf het begin nam Tijl de leiding en deze stond hij niet meer af. Na een knappe solo tekende hij een tijd op van 4:25.55. Een nieuw persoonlijk record, clubrecord, beste jaarprestatie. En 4e jaarprestatie aller tijden bij de cadetten. 

Gabriel kon zich kwalificeren voor de 1500m bij de cadetten. Dit op zich verdient al een applaus om te kunnen deelnemen aan zo een veel gekozen discipline. De wedstrijd ging behoedzaam van start tot halfweg het tempo serieus de hoogte inging. Gabriel had geen antwoord klaar op deze versnelling. Hij finishte als 15e in een tijd van 4:36.76

© Bridey Waerzeggers 11-09-2022

PK Masters piste te Vilvoorde
 
Het PK Masters vond dit jaar plaats op de piste van het sportdomein Drie Fonteinen in Vilvoorde. Ondanks dat het een druilerige dag was met af en toe wat wind, waren de temperaturen aangenaam om de provinciale kampioenschappen in de verschillende Master categorieën te betwisten. Jacques Bollens was als eerste aan zet in het hoogspringen en nam de titel bij de M65 met een sprong van 1.30m. Niet veel later liep Pieter Demeyere in 2:11.95 gecontroleerd van start tot finish naar het goud op de 800m bij de M35. Jacques Bollens mocht zijn spikes voor een tweede maal vastknopen, ditmaal voor de 200m. Ook nu was de eerste plaats zijn deel bij de M65. Op de 1500m waren Tom Prenen en Edwin Vandervorst op het appèl. Edwin startte snel en Tom ging goed mee. Halfweg koers nam Tom vlot over en kon gecontroleerd naar de titel lopen bij de M40 in 4:39.05. Edwin kreeg het iets lastiger in het slot en moest tevreden zijn met zilver bij de M35 in 4:53.63. Op de 400m mocht Pieter Demeyere testen wat er nog in de tank zat na de 800m. Behoedzaam sprintte hij naar zilver bij de M35 in 57:25. Tot slot stond er nog een 5000m geprogrammeerd en daarin kaapte Edwin de titel weg bij de M35 in 17:46.00.
 
© Pieter Demeyere 10-09-2022

PK halve marathon Gooik

Naast het Belgisch Kampioenschap estafette waar het masters ACKO team een prachtig nieuw clubrecord neerzette werd er afgelopen zondag ook nog het PK halve marathon gelopen en dit te Gooik. Hieraan namen Seth (senior) en Edwin (master +35) deel. Op het heuvelachtige parcours liepen onze ACKO atleten een sterke wedstrijd en werden ze beide provinciaal kampioen in hun leeftijdscategorie!

© Seth Van Passel 04-09-2022

Belgisch Kampioenschap estafette 

Vandaag in Kessel-Lo werd ACKO vertegenwoordigd door een master ploeg die deelnam aan de 4x1500m. Als eerste was Kevin aan zet. Hij koos voor zijn eigen tempo en kon na 4’42” de stok in vijfde positie doorgeven aan Niels. Niels deed er alles aan om het gat op de atleet van Lanaken te verkleinen. Hij liep 4’27” over zijn 1500m. Nu was het de beurt aan Tom. Hij liep een knappe wedstrijd (4’33”) en kon de stok met plaats drie binnen handbereik aan Pieter overhandigen. De andere teams hadden ook hun sterkste atleet gespaard. Met drie liepen ze voor die laatste podiumplek. Pieter (4’22”) deed er alles aan, maar ons team moest tevreden zijn met een vijfde plaats. Hierbij verpulverden ze wel het 23 jaar oude clubrecord. Totaaltijd: 18:05.01

© Bridey Waerzeggers 04-09-2022   

KBC-NACHT Heusden

Tijl ging van start met een missie, onder de twee minuten lopen op zijn 800m, zou hij hier in slagen? Vanaf het begin bepaalde hij het tempo door de leiding te nemen. Met een doorkomst na een ronde in 58”7 zag het er goed uit maar dan mag je natuurlijk niet stilvallen, en er kwam nog een stuk met wind aan. Maar stilvallen staat niet in Tijl zijn woordenboek. Zijn koppositie gaf hij niet meer af. Tijl won de wedstrijd in 1’59”75 een nieuw clubrecord. 

Vervolgens was Friedl aan de beurt voor haar 800m. Friedl vertrok goed en kon mooi meeschuiven in het pak. Bij het ingaan van de laatste ronde scheidde een viertal zich af waar Friedl net niet de aansluiting bij kon maken. Waardoor ze op het rechte stuk vol in de wind moest lopen. Ze kon haar tempo echter goed vast houden en kon zo haar vijfde plaats veiligstellen. Haar tijd van 2’22”91 is een beste seizoens tijd en een nieuw clubrecord.   

Als laatste ACKO-atleet was het de beurt aan Matteo, die aan de start stond van de eerste reeks 1500m national. Matteo kon vanaf het begin plaatsnemen in een ruime groep dat op sleeptouw werd genomen door een haas. De haas deed uitstekend werk, Matteo was alert en schoof op de juiste momenten op. Met een sterk eindschot werd hij vierde in zijn reeks en liep hij voor het eerst onder de vier minuten. Nieuw clubrecord 3’56”57. 

© Bridey Waerzeggers 03-07-2022   

ROBA open meeting Wespelaar 

Gabriel nam deel aan het speerwerpen, zijn eerste worp was al meteen goed voor een nieuw PR! Hij deed tevens bijna 3 meter beter dan zijn vorige record. Nadien nam hij nog deel aan de 1500m. Van start tot finish liep hij aan de leiding, zijn voorsprong werd stelselmatig groter en groter. Hij liep uiteindelijk solo naar een tijd van 4:31’04.

Bianca nam voor het allereerst deel aan de 3000m. Zonder al te veel verwachtingen zette ze zich vanaf de start meteen in het zog van de andere dame. Na enkele rondes samen gelopen te hebben moest ze een klein gaatje laten. Ze bleef bijten en verloor verder geen terrein. Na drie constante km’s finishte ze in 11’44. Bianca blikt tevreden terug.

 Bij de mannen stonden er maar liefst 5 ACKO atleten aan de start. Niels en Hans waren meteen mee met de kopgroep. Andreas volgde niet veel later gevold door Kevin. Jeroen nam een rustigere start. Hans moest niet veel later een gaatje laten. Niels ging nog even mee met de koploper, maar ook voor Niels ging het te snel. Achterin werd er van posities gewisseld, Kevin had Andreas te pakken en ook Jeroen liep tot bij Andreas (die wel nog een eindsprint in zich had). Niels finishte als 2e in een nieuw clubrecord van 9’00”05! Net geen duik onder de 9 minuten. Hans werd 4e in 9’25. Kevin liep na een inhaalrace naar de 7e plek in 10’06 gevold door Andreas in 10’15. Jeroen werd met 10’19 10e.

© Bianca Hermans 03-07-2022   

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ALLE CATEGORIEËN

Bridey nam als enige ACKO-atleet deel aan het Belgisch kampioenschap. Zondag liep ze de 5000m. “Vanaf het begin werd een stevig tempo gelopen wat voor mij al iets te snel was. Ik heb dan gekozen voor mijn eigen tempo. Op 5 rondes van het einde voelde ik dat er nog wat in de tank zat en heb ik nog 3 atletes kunnen inhalen. Ik had graag een betere tijd gelopen maar ben tevreden met het verloop van de wedstrijd.” Bridey eindige als 14e in een tijd van 18:36.94. 

MEMORIAL DIRK DE BUSSER + OPEN PK STEEPLE

Hier twee van onze atleten aan de start van de 1500m steeple, Tijl en Gabriel. Beide heren kenden een goede dag en dat is te zien aan hun tijden. Tijl maakte vooraan mee de wedstrijd en zorgde voor spanning tot op het einde. Met zijn tweede plaats verbeterde hij zijn eigen clubrecord naar 4:26.19, een tijd die goed is als 6e Belgische prestatie ooit bij de cadetten. Gabriel die zijn debuut maakte op deze discipline liep naar een knappe 4:43.54.  

© Bridey Waerzeggers 27-06-2022   

PUTBOS MEMORIAL BUYLE – Oordegem.

Friedl stond zaterdag nogmaals aan de start van de 800m, ze kwam niet verder dan vorig weekend. Ze werd 8e bij de scholieren dames in een tijd van 2’25″42.

Matteo verbeterde zijn record met maar liefst 14″! Hij werd bij de junioren mannen 6e in 8’38″71 waarmee hij het clubrecord evenaarde!

RUNNER’S LAB ATHLETICS CLASSIC MEETING – Duffel.

Tijl stond hongerig aan de start van de 800m. Hij startte in reeks 2 en wist in een zeer stevige tijd van 2’00″55 naar winst te lopen. Hij verbeterde zijn eigen persoonlijk record met maar liefst 4 seconden en komt hierdoor héél dicht in de buurt van grote broer (Kobe) zijn clubrecord van 2’00″21!

© Bianca Hermans 06-06-2022

PK meerkamp Tienen

Pupil meisje. Mai startte haar meerkamp met de 60m. In reeks vier liep ze naar een nieuw persoonlijk record, 10”10. Vervolgens mocht ze gaan hockeybalwerpen, dit was de eerste keer voor haar. De derde worp was de verste, 12,34m. Na over 1m te hebben gesprongen was het tijd voor de 1000m, in reeks 1 liep ze heel knap naar de overwinning. Haar nieuwe best tijd was goed voor een 5de plaats. Het puntentotaal van 1113 was goed voor een 15e plaats. 

Pupillen jongens. Onze twee jongens startten met hoogspringen, beiden gingen ze over 1m. Hierna werd de 60m gelopen, Louis liep naar plaats 18 in 9”75. Michiel liep een nieuw pr, 10”26. Van sprint naar kogelstoten, Michiel wierp 5,69m. Louis wierp hier een persoonlijk record 4,77m. Als afsluiter 1000m, beide jongens liepen een sterke wedstrijd. Louis 3’52”42, Michiel vestigde nog een pr, 4’03”68. Eindresultaat Louis 23e, Michiel 28e. 

Miniemen meisjes. Zij begonnen beiden met een knappe kogelstoten prestatie, Délia 9,36m en Jana 8,80m. Hierna ging het naar het verspringen, Délia veroverde de 2e plaats (4,28). Jana werd 5e en sprong voor het eerst voorbij de 4m, namelijk 4,06m. Dan gingen we sprinten ook hier bezetten beide dames de top 5, Délia 11”15 en Jana 11”52 (pr). In het speerwerpen weer twee verbeteringen van hun record. Délia 22,57 en Jana 16,77. Na lang wachten was het tijd om aan de 1000m te beginnen, Jana domineerde de wedstrijd en klokte af op 3’30”04. Délia werd 5e in een tijd van 3’38”55. Beide verbeterden ze het clubrecord. Jana werd 4e provinciaal met 2345 punten. Délia mag zich de nieuwe clubrecordhoudster noemen met 2560 punten goed voor een 3e plaats. 

Miniem jongen. Mats verbeterde op vier van de vijf disciplines zijn persoonlijk record. Eerst was er speerwerpen met een worp van 22,14m. Op de 80m liep hij knap naar winst, net niet onder de 11sec (11,02). Ook de kogel landde op record afstand, 7,62m. Geen record bij het verspringen maar toch een mooie sprong van 4m. Op de 1000m toonde hij karakter en liep naar een tijd van 3’42”04. Zijn prestaties waren goed voor een 4e plaats en 2367 punten.  

© Bridey Waerzeggers 06-06-2022

UURLOOP BOOISCHOT

Afgelopen vrijdag namen Jeroen en Seth op de Open avondmeeting van AVZK te Booischot deel aan de uurloop. De discipline waarbij je binnen een uur zoveel mogelijk meters moet proberen te lopen. Wegens ziekte de afgelopen week vatte Jeroen het als training en voorbereiding voor toekomstige uurlopen aan. Desondanks zat hij in het eerste halfuur op schema om 15km te halen, daarna was het echter zoals hij na afloop zei ‘twintig minuten doodgaan’ en de laatste tien minuten ‘erger dan doodgaan’. Toch liep hij nog een mooie 14570 meter.

Seth had vijf jaar geleden al eens een uurloop tot een goed einde gebracht. Hij was toen geëindigd op 15500 meter. De 16km lonkte dus. Ook hij zat in de eerste wedstrijdhelft op schema om 16km te lopen, zelfs met enige voorsprong erop. Maar daarna zag hij die voorsprong stelselmatig slinken. Op 45 minuten begon hij achter te liggen op het schema en wist dat het moeilijk ging worden om het nog te halen. Uiteindelijk strandde hij met 15980 meter op een steenworp van 16km. Als troostprijs kon hij wel naar huis gaan met de 2de plaats bij de senioren en een nieuwe PR.

© Seth Van Passel 04-06-2022

AVEVE tuincentrum Fagard Open Meeting – TESSENDERLO (25/05)

Hans en Karel trokken woensdagavond naar Tessenderlo om er beide een 1500m af te leggen. Hans liep naar 4’22″30 wat goed was voor de 2e plek bij de senioren, Karel werd vierde in 4’38″03.

KVV Meerkamp – HERENTALS (28-29/05)

Andreas gaf zichzelf enkele weken geleden een doel. Hij zou deelnemen aan een meerkamp. Zo gezegd, zo gedaan. Hij begon vol goede moed aan zijn allereerste tienkamp ooit. Op de eerste dag werkte hij de 100m, het verspringen, het kogelstoten, het hoogspringen en de 400m af. Tevreden blikte hij hierop terug. Vooral de sprong over 1m50 in het hoogspringen had hij niet verwacht. Wat relaxen en op naar dag twee!

Dag twee begon hij met 100mh, gevolgd door discus en nadien stond het spannende polsstokspringen gepland. Met een sprong over 2,00m pakte Andreas totaal onverwacht toch punten op deze discipline! Speerwerpen kwam nog aan bod en de meerkamp werd traditioneel afgesloten met de 1500m waarin hij na twee zware dagen toch nog naar een nieuw persoonlijk record liep! Andreas verbrak trouwens 9/10 nieuwe PRs en zette een nieuw clubrecord op de tabellen! “Overleefd en mezelf overtroffen, happy athlete” waren Andreas’ woorden achteraf.

IFAM – OORDEGEM (28/05)

Friedl was de enige ACKO altlete op de ifam dit jaar. Ze nam deel aan de reeksen van de 800m en liep naar een tijd van 2’25″03.

20km de Bruxelles (29/05)

Niels werd 28e tijdens zijn thuiswedstrijd op de 20km van Brussel in een tijd van 1u06’04. Hij verbeterde hier zijn persoonlijk record. Niels werd na de finish kort geinterviewd. Link naar interview: https://www.bruzz.be/…/20-km-door-brussel-amaury-paquet… Kevin liep naar een tijd van 1u12’44 en werd hiermee 150e, Christelle liep naar 1u23″10 en Sijmen naar 1u28″44. Luc Vekeman liep 1u37, Erwin De Rons 1u38, An Verhoeven 2u. 

Klein-Brabants jeugdcriterium – LONDERZEEL (26/05)

Joris (benjamin) nam deel aan de 40m (7″39), het vortexwerpen (14m35) en het hoogspringen (80cm)

Open jeugdmeerkamp PUP/MIN – MACHELEN (28/05)

Bij de pupillen meisjes hadden we Mai. Zij werd 12e algemeen met 1016 punten! Op de 60m liep ze naar een tijd van 10″29, haar discus liet ze 8m79 ver landden, ze sprong over 1m05 bij het hoogspringen en liep naar een tijd van 4’07″47 op de afsluitende 1000m.

Bij de miniemen meisjes was het alweer Délia die zin had in nog een wedstrijd. Ze werd knap 5e algemeen met een puntentotaal van 2273. Zowel op de 80m (11″43) als in het verspringen (4m24) werd ze 2e! Haar speer wierp ze 16m96 ver, de kogel stootte ze 8m80 ver en de afsluitende 1000m legde ze af in 3’49″59.

© Bianca Hermans 30-05-2022

Gouden 1500m Vilvoorde
 
Gabriel ging van start met hoogspringen waar hij naar winst sprong met 1,68m. Hierna stond hij samen met Tijl aan de start van de 1500m. Tijl nam vanaf het begin de leiding en legde er een stevig tempo op. Zijn overwinning kwam niet meer in het gedrang, eindtijd 4:17.39. Spannender was het voor de volgende plekken, met zes eindigden ze nog binnen de second. Waarvan Gabriel met een ultieme eindsprint de derde plaats bemachtigde en zijn PR met maar liefst 20” verbeterde, 4:26.50.
 
Intussen waagde Andreas zich aan het polsstokspringen als voorbereiding op zijn meerkamp van volgend weekend. De aanvangshoogte was 3m en dit was realistisch gezien te hoog gegrepen. Interesse om nog een gokje te wagen op zijn punten totaal? Dat kan via volgende link: https://forms.gle/uGr5XGHmn6EvDjbr8
 
Om 19u was het de beurt aan de scholieren dames, met Friedl aan de start. Zij had de pech dat haar wedstrijd niet zo druk bezet was, waardoor ze al het werk alleen moest doen. Desondanks liep ze toch naar haar tweede beste tijd, 4:56.64.
 
In de volgende categorie stond Bridey klaar om eindelijk eens onder de 5’ te lopen. Ze was direct goed weg en nam een goed tempo aan. Ze liep steeds vóór op schema wat resulteerde in een 4:51.45, een verbetering met 12”.
 
Dan was het de beurt aan de Hans, Karel en Andreas. Hans liep voor het eerst in 3 jaar nog eens een 1500m. Met zijn tijd van 4:21.09 mag hij tevreden terug kijken. Karel maakte zijn comeback op de piste, na een zware tweede helft liep hij toch een tijd van 4:35.89. Andreas liep naar een PR van 4:44.00.
 
Als laatste nummer van de avond de 3000m met drie ACKO-atleten en twee persoonlijke records. Alex bewees op training al dat hij de goede vorm te pakken heeft en dat was eraan te zien, hij liep zijn 3000m sub 9’. “The last 200m the coach said I needed to gave it all, I was just thinking, don’t fall” Hij klokte af op 8:57.57. Vervolgens kwam Edwin als eerste master over de streep in een nieuw PR 9:53.54. Jeroen zag van kortbij hoe het moest, hij werd net gedubbeld door Alex. Hij was meer dan tevreden met zijn tijd van 10:18.15.
© Bridey Waerzeggers 21-05-2022
Provinciaal Kampioenschap – pupillen en miniemen.
 
Heel wat atleetjes trokken vandaag naar Kessel-Lo voor het pk. Iedereen koos voor zijn eigen favoriete disciplines!
 
Het verspringen is populair bij de pupillen meisjes bleek vandaag. Er stonden er maar liefst 27 klaar. Ons Sofia landde 3m29 ver en dat bracht haar een mooie 10e plek op!
 
Onze pupillen jongens waren weer talrijk aanwezig. Celle werd 10e op de 60m met een nieuw PR van 9″68 en 11e in het hoogspringen. Louis mocht de finale van de 60m horden lopen en werd hierin heel knap 4e mét als kers op de taart een dik nieuw persoonlijk record (12″39!). Op de 60m vlak werd hij tiende. Balder verbrak ook twee persoonlijke records. Hij was goed voor 2m88 in het verspringen en 10″42 op de 60m. Michiel nam deel aan de 60m en deed tijdens het kogelstoten een halve meter beter dan zijn vorige PR, met een worp van 5m95 werd hij 9e. Lars nam als enige deel aan de 1000m en wist naar een tijd van 3’55″09 te lopen. In het verspringen sprong hij naar 2m78. Jelle koos voor het kogelstoten (10e) het en discuswerpen waarin hij met een 6e plaats net één plaats beter deed dan broer Nino die eerder al een 60m (11″74) had gelopen.
 
De miniemen meisjes dan. Emma kwam in actie op de 80m en de 60m horden. Op de 80m liep ze naar een 15e plaats en een nieuw PR van 12″34! Op de 60m horden finishte ze als 10e! Délia nam eveneens deel aan de 80m waarin ze zich als tweede wist te plaatsen voor de finale met een nieuw PR (10″99). Ook in de finale eindigde ze als tweede, goed voor een zilveren medaille! Délia koos ook nog voor het hoogspringen en met alweer een nieuw PR, wist ze met een sprong over 1m49 naar een tweede zilveren medaille te springen!
 
Mats koos vandaag voor de 80m en de 150m. Hij liep in de reeksen van de 150m naar een nieuw PR van 20″80, wat hem tevens een finaleplaats opbracht waarin hij zesde werd. De finale van de 80m liet Mats aan zich voorbij gaan.
 
Proficiat iedereen met zijn/haar eigen goede prestaties, persoonlijk records of medailles! Wij, train(st)ers, zijn heel trots op ieder van jullie!
© Bianca Hermans 21-05-2022
Furaloop
 
Heel wat atleten uit onze trainingsgroep trokken naar Tervuren voor de bekende Furaloop.
Niels liep naar de overwinning op de 10 miles en Christelle naar plaats twee bij de vrouwen. Terwijl Kevin en Seth naar plaats één en twee liepen op de 10km, werd Hans derde op de 6km
 
Vlaams Kampioenschap alle categorieën in Merksem.
 
Bridey mocht deelnemen aan de 5000m. Haar wedstrijd viel al in de voormiddag en dat heeft ze liever niet. Ze is geen ochtendloper en had tijdens het opwarmen al vrij zware benen. Vanaf de start merkte ze dat de groep te snel ging. Ze besloot om haar eigen tempo te lopen. Ze liep heel constant, maar een versnelling zat er niet in. Geen enthousiast gevoel achteraf, maar toch haar derde snelste 5000m ooit. Ze finishte nog net binnen de top 10 en mag meer dan tevreden zijn met haar tijd van 18’46″18!
 
Matteo liep naar een nieuw persoonlijk record van 4’02″44 op de 1500m. In een sterk deelnemersveld liep hij naar een mooie 12e plaats!
 
Zarah werd derde op de 3000m steeple in een tijd van 11’42″87.
© Bianca Hermans 16-05-2022
Beker van Vlaanderen 2022
 
Zowel ons mannen- als ons vrouwenteam trokken naar Ninove voor de jaarlijkse interclub.
Karel C beet de spits af. Na een aantal jaren geen competities te hebben gedaan, sprong hij knap over 1m80, wat ons mannenteam al meteen 11 punten opleverde. Gelijktijdig kwam broer Jeroen in actie in het kogelstoten. Hij zorgde voor de volgende 4 punten.
 
Sophie begon met verspringen. Zonder al te veel verwachtingen sprong ze naar 3m20. De eerste twee punten voor het vrouwenteam waren nu ook binnen.
 
Sybil kwam in actie op haar favoriete onderdeel. De 400m. Ze liep naar een nieuw persoonlijk record van 63”97 en naar 11 punten! Later op de dag bezorgde ze ons nog eens 8 punten door een knappe 200m te lopen. Ook bij de mannen werd er stevig gelopen. Tijl snelde naar 55”05 en 4 punten.
 
Ook Jan mocht na enige tijd nog eens het beste van zichzelf geven. Hij smeet zijn speer maar liefst 37m01 ver. + 6 punten!
Lieve trok haar spikes aan voor een 100m en sprintte naar 4 punten. Karel sprintte niet veel later naar 7 punten.
Carlien amuseerde zich in het hoogspringen. Met een sprong over 1m45 en 11 punten voor het team kon ze niet meer dan tevreden zijn over haar tweede wedstrijd van het seizoen.
 
Op de 800m dan moest Charlien tevreden zijn met de 6 binnengehaalde punten. Hans liep naar 8 punten in 2’06”31.
Bridey en Bianca ruilde het afstandslopen vandaag in voor werpdisciplines. ALLES VOOR HET TEAM. Bridey koos voor het speerwerpen met 7 punten als gevolg terwijl Bianca 6 punten binnenhaalde met het discuswerpen. Ook Annick sloot aan bij het werpteam van de dag en zorgde eveneens voor 7 punten.
 
Andreas maakt zich klaar voor zijn tienkamp binnenkort. En zorgde in het verspringen voor 4 punten.
1500m. Friedl moest de eerste twee dames al snel laten gaan. Maar zette alles op alles voor de derde plek. Zo gezegd, zo gedaan. 12 dikke punten voor het team. Ook Matteo had enkele kleppers in zijn reeks. Hij liep voor wat hij waard was, 7 punten waren zijn verdienste.
 
Alex deed heel de wedstrijd lang kopwerk voor het achtervolgende groepje maar werd geklopt in de sprint. Hij evenaarde zijn persoonlijk record op de 3000m met 9’04 en bezorgde ons weeral 7 punten. Niels liep een hele lange tijd op kop in de 5000m en liep uiteindelijk naar een 2e plek en een nieuw clubrecord bij de masters. 15’27”13 en 11 punten!
Milan bezorgde ons al tuimelend 6 extra punten door te sprinten naar plaats 7 op de 200m. De laatste (4) individuele punten kwamen van Tijs in het discuswerpen.
 
Met een tiende plaats voor de dames van het 4×100 team (Sybil, Lieve, Charlien en Sophie) en een negende plaats voor het 4×400 team (Tijl, Hans, Milan en Andreas) sloten we deze fijne wedstrijddag af.
Zowel ons vrouwen- als ons mannenteam eindigde op een welverdiende 7e plaats vandaag 💪🏼!
© Bianca Hermans 07-05-2022
14e Stessens 1 mei meeting
 
Vandaag liep Alex de 3000m in Herentals. Op de meeting die deel uitmaakt van het Athletics Classic-circuit waren heel wat nationale toppers aan de start, waaronder ook één ACKO atleet. Alex startte in de 3e reeks waar hij naar een nieuw PB liep, 9:04.71. Alex: “Good feeling and good opening for the summer season.”
 
VS open meeting
 
Op de legendarische piste van Oordegem liep Hans vandaag een 400m, als voorbereiding op de bvv van volgend weekend. Vier reeksen stonden er op het programma, Hans liep in de laatste reeks naar een 4e plaats in een tijd van 57”96. Hans: “Ik wist niet goed wat ik waard zou zijn en daardoor waarschijnlijk te traag vertrokken. Laatste 100m nog kunnen versnellen en toch nog iemand gepasseerd. Ik ben vooral blij dat ik terug een normaal zomerseizoen kan lopen, dat start in april. Volgende week knallen met het team in Ninove.”
 
Belgisch kampioenschap 10.000m in Malmédy
 
Bridey verpulverde haar PR met 61”, goed voor een tijd van 37:54.75 en een 10e plaats. “Ik was vertrokken zonder tussentijden in het achterhoofd, vanaf het begin nam ik een strak tempo aan. Tot halfweg had ik geen idee wat mijn eindtijd zou zijn, tot papa riep dat mijn split op de 5k 19’02 was. Dan begon ik te denken dat onder de 38’ lopen wel zot zou zijn en probeerde ik steeds te blijven versnellen. Dat deze tijd erin zat had ik niet verwacht, er was best veel wind en ik heb dan nog eens bijna heel de wedstrijd alleen gelopen.”
© Bridey Waerzeggers 01-05-2022
 

PK dag 1: 🥇🥇🥇🥇🥈4️⃣5️⃣5️⃣

Productieve dag vandaag in Kessel-Lo. Jelle beet de spits af met kogelstoten. Hij stootte 79cm verder dan zijn persoonlijk record, de 8,79m was goed voor een 4e plaats.

Gabriel startte met hoogspringen met een sprong over 1m68, veroverde hij de 1e plaats. 

De 800m cadetten was het volgende nummer op het programma, hier Tijl en Gabriel aan de start. Tijl nam meteen de leiding en verbrak zelf met sterke wind zijn pr, 2:05.69. Gabriel maakte lang aanspraak op de 3e plaats maar moest vrede nemen met een 5e plaats en een pr, 2:17.43.

Vervolgens was Kobe aan de beurt, hij werd provinciaal kampioen bij de scholieren in een tijd van 2:05.62.

Sybil zat in reeks 1 voor haar 400m. Ze vertrok voorzichtig met de tegenwind om in de laatste bocht te versnellen naar de 2e plaats. Sybil liep nog een knappe laatste rechte lijn om te finishen in een tijd van 1:04.75. 

Bij de 3000m, 2 acko-dames aan de start, Friedl (sch) en Bridey (sen). Er werd lang in een groepje samen gelopen, tot er zich vier atleten afscheidden, de laatste 800m liep iedereen voor wat hij waard was. Bridey werd eerste senior in een nieuw pr, 10:40.08. Friedl eindigde op haar eerste 3000m 2e in 10:46.77.

PK dag 2: 🥇🥈🥉🥉4️⃣5️⃣6️⃣8️⃣

Om 13:00 ging Gabriel van start in de 300mH, hier liep hij naar een 2e plaats in een tijd van 45.73. Dan snel naar het verspringen want dit was intussen begonnen. In zijn 5e poging sprong hij 5,08m goed voor een 6e plaats.

Carlien nam voor het eerst sinds 2015 nog eens deel aan een wedstrijd. Na een goede voorbereiding in Spanje werd ze vandaag twee keer derde in polsstokspringen, 2,35m en hoogspringen 1,40m.

Jelle nam vandaag deel aan de 400m en het hink-stap-springen. Bij de 400m liep hij in reeks 1 naar een tweede plaats, met zijn tijd van 59.31 was hij 5e bij de cadetten. In het HSS werd hij eerste met een sprong van 9,91m.

In de 5000m stonden twee acko-atleten aan de start. Niels heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn wedstrijd maar ontbrak nog wat wedstrijdritme, 4e plaats 16:02.97. Na een dag als jurylid mocht Jeroen vandaag zelf zijn spikes aantrekken, hij eindigde als 8e in 18:17.49

Antwerp 10 Miles

Gisteren vond ook de Antwerp 10 Miles plaats, 30.500 lopers gingen van start waarvan twee ACKO-atleten. Alex kon tot halfweg het spoor van de eerste vrouw volgen maar moest geleidelijk aan terrein prijsgeven. Hij finishte als 75e in een tijd van 58:42. Alex is intussen extra gemotiveerd om aan zijn pisteseizoen te beginnen. Bianca kende een moeilijke aanloop naar de 10 Miles, twee weken geleden liet ze haar wijsheidstanden verwijderen waardoor ze niet de nodige trainingen kon afwerken. Desondanks toonde ze karakter door toch uit te lopen in een tijd (1:15:46) die ze volgend jaar zeker zal verbeteren.

© Bridey Waerzeggers 25-04-2022

Beker van Vlaanderen Jongens

Na de meisjes gisteren was het vandaag aan de jongens pupillen en miniemen om hun beker van Vlaanderen te betwisten.

Ondanks de vakantie konden we toch rekenen op 8 pupillen en  4 miniemen.

Bij de pupillen konden we rekenen op de broers Jelle en Nino Knapen, Louies Reymen, Quentin Bekaert, Celle Nicassie, Tristan Petitjean, Balder Mertens en Michiel Layahe.

Ze deden allemaal hun uiterste best en lieten heel mooie prestaties optekenen.

Bij de miniemen waren er slecht 4 Acko atleetjes aanwezig. Maar Akse Nicasie, Sebastian Devrieze, Cass Vissenaekens en Wies Wachtelaer lieten dit niet aan hun hart komen, en gaven zich volledig voor de proeven waaraan ze deelnamen.

Tot slot konden we niet mooier eindigen en konden al onze atleetjes deelnemen aan de aflossingen  met 2 estafetteploegen bij de pupillen en 1 bij de miniemen.

Een dikke proficiat aan alle atleetjes.

Alle prestaties vind je terug via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/36816/27859/

Een trotse coach

© Jeroen Wachtelaer 10-04-2022

Beker van Vlaanderen Meisjes

Met vijf meisjes trokken we vandaag naar Booischot.

Om 13:30 gingen ze van start. Sophie met kogelstoten, haar eerste poging was de beste 6,18m. Emma liep zelf met sterke tegenwind naar een nieuw pr op de 60mH, 11,85s. Nog records werden verbeterd in het verspringen Mai 3,10m en Sofia 3,05m. 

Vervolgens was het tijd voor Sophie om een 300m te lopen. Ze gaf het beste van zichzelf en liep naar een tijd van 56,77s.

Twee atletes op de 80m. Emma was goed voor een tijd van 13,17s. Michelle nam vandaag deel aan haar eerste pistewedstijd, knap gedaan (15,38s)

Sofia verbeterde ook in het hoogspringen haar record, hier zweefde ze over 1m. Tussen enkele sprongen door liep ze nog de 60m in 11,04s. Ook Mai liep de 60m in een tijd van 10,46s, goed voor een 25e plaats op 50.

Intussen waren Emma en Sophie bezig met verspringen. Voor Emma was dit de eerste keer, 2,92m. Sophie sprong naar 2,63m.

Als laatste debuteerde Mai op de 1000m, ze liep in een knappe wedstrijd naar een tijd van 4:09.64 

© Bridey Waerzeggers 09-04-2022

Jeugdmeeting DCLA
 
Vandaag stond de eerste meeting van het zomerseizoen op de kalender. Met maar liefst 15 atleetjes trokken we naar Leuven!
Sofia (pup) mocht de spits afbijten, ze werd 7e in het hoogspringen met een sprong van 95cm!
Op dat zelfde moment mochten onze jongens (min) eens laten tonen wat ze waard zijn in het speerwerpen. Matthijs wierp na twee 0-pogingen een verre derde poging! De speer belandde maar liefst 20,72m ver en dat leverde hem een derde plaats op. Mats werd 8e met 18,13m. Milan wierp zijn speer 11,55m ver en werd 16e.
 
Ook de pupillen jongens kwamen meteen om 13u in actie. Celle eindigde op de 8e plaats na een sprong van 3m40 ver in de zandbak. Lasse deed bijna even goed met een sprong van 3m11 en mocht meer dan tevreden zijn met zijn 13e plek. Ook Louis nam deel aan het verspringen 2m88 was zijn beste poging. Tristan, Jelle en Nino sprongen eveneens zo ver als ze konden met sprongen van 2m33, 2m20 en 2m15 als gevolg.
 
Matthijs en Emma waagde zich even later eens aan het hordelopen. Matthijs (80m) werd knap 6e in een tijd van 15″97 en Emma (60m) 14e in 12″19.
 
Mai en Sofia kozen voor de 60m zonder hordes 🙂 zij liepen naar een tijd van 10″16 en 10″42.
 
Na de pupillen jongens mochten ook de miniemen jongens eens laten zien hoe ver zij in die zandbak geraakten. Mats sprong naar een knappe 2e plaats met een sprong van 4m21! Gevolgd door Matthijs op de 14e plaats (3m71), Akse (18e – 3m55), Ian (27e – 3m22) en Milan (35e – 2m84).
 
Celle en Louis wonnen beide hun reeks 60m. Celle was net iets sneller dan Louis en werd algemeen 9e gevolgd door Louis op de 10e plek. De jongens hadden 9″70 en 9″75 nodig om de finish te bereiken. Ook Lasse (10″18) en de broertjes Jelle (11″16) en Nino (11″78) sprintte vlotjes over de finishlijn!
 
Mats knalde ook op de 150m naar een zilveren medaille in een tijd van 21″23!! Akse werd 6e in 22″57, Matthijs 16e in 23″70 en Ian 19e in 24″74.
 
Tristan, Jelle en Nino waren nog niet moe. Alle drie gaven ze voor een laatste keer vandaag het beste van zichzelf op de 1000m. Ze finishten op plaatsen 18, 24 en 25 in tijden van 3’59, 4’58 en 5’03. Celle en Lasse kozen voor het hoogspringen in plaats van de 1000m. Celle sprong naar de 6e plek (1m10) en Lasse naar de 15e plek (90cm)
Tristan, Jelle en Nino stootte hun kogel 5m40, 3m25 en 3m01 ver.
 
Sofia en Mai hielden een spannende strijd in het verspringen. Sofia won nipt van teamgenootje Mai. Ze sprongen 2m86 en 2m83 ver.
 
Als allerlaatste kwam Milan nog aan de bak. Hij legde zijn 1000m af in 3’55.
 
Dikke proficiat aan alle atleetjes met hun mooie prestaties!
© Bianca Hermans 03-04-2022

Sofico Gent (halve) Marathon

3 atleten uit onze trainingsgroep trokken deze ochtend naar Gent voor de halve marathon.

Alex liep naar een knappe 8e plaats in een tijd van 1u14’15. Niet veel later liep ook Niels binnen, hij deed er 1u16’08 over en eindigde als 15e.

Jeroen deed beter dan hij vooraf gedacht had en legde zijn halve marathon af in 1u26’47, wat goed was voor plek 137.

Er stonden maar liefst 4248 atleten aan de start!!Oh en btw, de exacte afstand was iets langer dan een halve marathon namelijk 21,8 km.

© Bianca Hermans 27-03-2022

Teambuilding in Gent vandaag voor 6 van onze dames. Ze namen deel aan de Ekiden, een aflossingsmarathon.
Iedereen had er heel veel zin in, met hier en daar de nodige stress 🙈!
Achteraf gezien helemaal niet nodig, want ze liepen één voor één naar een mooie tijd in de aanwezige wind 💨
De marathon werd afgerond in een tijd van 2u58’46″, goed voor een tweede plaats.
Knap gedaan, Sybil – Bridey – Bianca – Charlien – Friedl – Cleo
© Bianca Hermans 19-03-2022
In Gent vond vandaag het Belgisch kampioenschap halve marathon plaats.
Vanja nam deel zonder al te grote verwachtingen. Ze verbaasde iedereen (en zichzelf) door naar een tijd van 1u15’46 te lopen. Hiermee werd ze derde en dit op amper 9 seconden van Nina Lauwaert!!! Vanja verbeterde eveneens haar eigen clubrecord met maar liefst 6 minuten! 🇧🇪🥉
 
Ook Seth nam zonder veel verwachtingen deel. Hij sukkelt namelijk al eventjes met zijn hamstring. Hij kon het niet laten om rustig aan te doen en gaf het beste van zichzelf met een nieuw persoonlijk record als gevolg: 1u21’45.
 
Sybil trok naar Louvain-La-Neuve voor het bk indoor voor beloften. Ze liep haar 400m in een tijd van 64”84 en werd hiermee 16e.
 
Christelle liep naar een 4e en 3e plek tijdens de Delhalle Challenge.
© Bianca Hermans 13-03-2022
Belgisch kampioenschap Brussel
 
Het crossseizoen wordt jaarlijks afgesloten in Brussel met het Belgisch kampioenschap. Enkele atleetjes trokken naar het park van Laken voor de laatste crosscupmanche.
 
Marina mocht de spits afbijten. Ze finishte als eerstejaars pupil 68e in haar categorie. Na haar was het de beurt aan de tweedejaars waar Mai na een sterk winterseizoen knap 52e werd op de maar liefst 91 deelneemsters!
4 eerstejaars pupillen jongens aan de start. Quentin werd heel knap 16e! Gevolgd door Louis (44), Theo (50) en Nino (73). Bij de tweedejaars finishte Ryan 71e.
 
Jana moest, na een weekje skiën, tevreden zijn met een 21e plaats. Ook Emma gaf het beste van zichzelf en kwam als 57e over de streep.
Tenslotte kwam ook Wies nog in actie. Hij werd 53e bij de miniemen jongens.
 
Ook bij de ‘volwassenen’ was ACKO goed vertegenwoordigd.
 
Joren was uiteraard weer van de partij en werd na een knap seizoen vandaag 60e bij de eerstejaars cadetten. Bij de tweedejaars dan stonden Tijl en Jelle aan de start. Tijl liep na ronde één mooi mee voorin, maar kon dit tempo niet aanhouden en finishte als 21e. Jelle, die net terug kwam van een weekje skiën, werd 67e.
 
Hans koos vandaag voor de korte cross. Hij wist te zeggen dat hij na 2 van de 3 rondes al op was. Maar in het laatste rechte stuk van de laatste ronde vond hij nog wat energie. Hij perste er een knappe eindspurt uit en liep nog een hele groep voorbij. 96e op 160 mannen was het verdikt.
 
Vanja, die even terug in het land is, nam vandaag zonder verwachtingen deel aan de senioren wedstrijd. Ze werd knap 29e. Ze startte gecontroleerd en hield gaandeweg nog wat atleten in. Bridey finishte in diezelfde wedstrijd 45e.
 
Friedl, die vooraf getekend zou hebben voor een top 10 plek, werd héél knap 6e bij de eerstejaars scholieren. Na een trage start wist ze als 14e de eerste bocht te nemen. Niet veel later liep ze al 6e. Ondanks nog wat haasje over gespeeld te hebben met enkele andere atleten kon ze de 6e plaats wel vasthouden!
 
Ook Matteo liep naar een knappe 6e plek en mag tevreden terugblikken op zijn wedstrijd.
© Bianca Hermans 06-03-2022

Indoormeerkamp Gent

Voor Délia was het een druk weekend, ze trok vandaag opnieuw naar de indoorhal van Gent deze keer voor een 5-kamp. Eerst werd de 60m gelopen (8”63), gevolgd door kogelstoten waar ze een worp van 8,51m liet optekenen. Vervolgens was het tijd om twee clubrecords aan te scherpen. Bij het verspringen sprong ze 12cm verder, goed voor 4,44m. Ook tijdens het hoogspringen toont ze haar klasse door over 1,45m te springen. Afsluiten gebeurt traditioneel met 1000m, met een tijd van 3’39”20 kwam ze in de buurt van haar persoonlijk record. Délia kwam slecht 24 puntjes tekort voor het podium, maar mag met 2848 punten en een vierde plaats van 28 deelneemster meer dan tevreden zijn.

Gabriel nam vandaag deel aan de indoor meerkamp in de Topsport hal van Gent. De knappe prestaties stapelden elkaar op, op elke discipline verbeterde hij zijn persoonlijk record. Starten met de 60mH, 9”82. Gevolgd door een sprong van 5,15m en een worp met de kogel van 9,04m. Dan was het tijd om twee clubrecords te verbreken. Tijdens het hoogspringen sprong hij knap over 1,72m. Over de afsluitende 1000m liep hij 2’52”81. Al deze prachtige resultaten waren goed voor een puntentotaal van 2711 en een 2e plaats. 

Twee van onze ACKO-atleten trokken naar de veldloop in Tessenderlo. 

Een atypische uurrooster werd hier gevolgd, eerst was het de beurt aan junior Jef voor zijn 6,5 km. Jef liep een knappe wedstrijd en kon mee plaatsnemen op het podium. Zijn derde plek als junior was goed voor een 17e plaats overall. 

Als laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Tijl. Hij nam meteen de leiding en gaf deze positie niet meer uit handen. Tijl was vandaag de sterkste en kan tevreden zijn met zijn eerste overwinning van het seizoen.  

© Bridey Waerzeggers 27-02-2022

Aalsterse indoormeeting

Délia trok vandaag naar de topsporthal in Gent om er aan enkele sprint- en kampnummers deel te nemen. Ze begon haar wedstrijddag met een 150m. Ze gaf het beste van zichzelf en finishte 5e in 21”14. Met deze tijd verbetert ze niet alleen haar eigen record maar het ook clubrecord dat op naam van haar zus Marine stond. Ook op de 60mh verbeterde ze haar persoonlijk record! Ze kwam amper 13 honderste te kort voor een nieuw clubrecord. En het verspringen won ze met een sprong van 4m16. 

Ook Charlien en Hans trokken vandaag naar de topsporthal te Gent voor een 300m en 1000m.

Charlien werd knap 12e en dit in een nieuw clubrecord bij de cadetten. Ze snelde naar 46”88 wat tevens de snelste 300m indoor ooit gelopen is door een atlete van ACKO!

Hans koos voor de 1000m en finishte in een tijd van 2’46”65, wat goed was voor de 5e plek bij de senioren mannen.

© Bianca Hermans 26-02-2022

Crosscup Hannuit
 
In weer en wind (en regen) trokken vandaag toch enkele atleten naar de grote wedstrijd in Hannuit!
 
Sofia beet als eerstejaars pupil de (ACKO)spits af. Ze gaf het beste van zichzelf en eindigde op plaats 62. Nadien werd Mai bij de tweedejaars 38e op de maar liefst 81 deelneemsters!
Bij de pupillen jongens werden Louis 41e en Theo 51e bij de eerstejaars en Ryan 60e bij de tweedejaars.
 
Bij de miniemen meisjes hadden we nog Emma aan de start staan. Zij werd eveneens 60e na haar 1500m.
 
Joren heeft dit seizoen al heel wat crossen gelopen en mag na vandaag nog een manche van de crosscup toevoegen aan zijn lijstje. Na alles gegeven te hebben eindigde hij op de 75e plaats.
 
Friedl liep vandaag weer een sterke wedstrijd, ze finishte nog net in de top 10 wat zelfs goed was voor een top 5 plek in haar leeftijdscategorie!
 
Mattéo liep één van zijn betere wedstrijden met een vijfde plek als gevolg in een sterk bezette junioren wedstrijd! (Twee van de atleten die voor hem eindigde namen in december deel aan het EK cross)
 
Ook Sybil trok naar Hannuit. Ze nam deel aan de korte cross en werd heel knap 49e!
 
Antwerp Indoor Athletics 7
 
Mats presteert liever indoor. Hij trok vandaag naar de indoorhal in Hoboken. Hij nam aan maar liefst 3 wedstrijden deel. Op de 60m werd hij knap tweede, hij verbeterde zijn eigen clubrecord door naar een tijd van 8”39 te lopen. In het kogelstoten werd hij 8e en in het verspringen 9e.
 
Jacques trok naar Hoboken voor een volgende indoormeeting. Hij nam zilver mee naar huis na een sprong over 1m30. 🥈
 
Edwin Vandervorst nam deel aan de jogging de la Crosscup in Hannuit. Na 6,5 km kwam hij als 1st van de 62 deelnemers over de meet.
 
© Bianca Hermans 20-02-2022
Crosscup Diest – Kampioenschap van Vlaanderen
 
De benjamins mochten de spits af bijten: Rist, Tijl en Levi gaven het beste van zichzelf over een afstand van 530m.
 
Bij de pupillen meisjes liep Mai naar een knappe 22e plaats.
 
Maar liefst 8! pupillen ACKO jongens stonden er aan de start 😱. De gastjes geboren in 2012 kwamen eerst in actie. Tristan won de ACKO strijd door te finishen op plek 28. Noah en Louis waren aan elkaar gewaagd. Ze eindigde op plaats 50 en 52 met slechts 3 seconden verschil. Niet veel later zat ook de wedstrijd van Theo (58) en Nino (65) er op. Daarna was het aan de beurt van de één jaar oudere pupillen. Celle legde beslag op plek 38. Gevolgd door Ryan op plek 49 en ook Luka die weer zijn uiterste best heeft gedaan eindigde als 61e.
 
Benieuwd waren we misschien wel het meest naar de prestatie van Jana. Ook zij stelde niemand teleur en liep naar een knappe 8e plek bij de miniemen meisjes ‘09!
Dan was het aan het trio Cass, Matthijs en Akse, waar vandaag ook Wies zich bij aansloot. Cass strandde op slechts 11 seconden van de winnaar en wist een top 10 plek uit de brand te slepen (9e)! Matthijs werd 19e, Akse 26e en Wies 52e, dit op 75 deelnemers!
 
Bij de cadetten jongens stonden Gabriël, Jelle, Joren en Tijl aan de start. Gabriël liet nogmaals zien dat hij van alle markten thuis is. Hij liep naar de 38e plaats algemeen wat goed was voor de 28e plaats op het kvv. Tijl had wat last van zijn ademhaling en moest tevreden zijn met de 37e plaats. Gevolgd door Joren op plaats 50. Jelle moest in de laatste ronde de strijd staken. Hij was te diep gegaan en nog niet voldoende hersteld na ziekte vorige week.
 
Bij de scholieren was het uitkijken naar wat eerstejaars Friedl zou klaarspelen vandaag. Na een hele sterke wedstrijd eindigde ze maar liefst als 9e! Goed voor de 6e plek in haar leeftijdscategorie.
 
Matteo werd 11e bij de junioren heren in zijn wedstrijd wat hem een mooie top 10 plaats opleverde op het kvv (7e!)
 
Zarah (junioren dames) liep bij de start een hamstringblessure op waardoor ook zij haar wedstrijd niet kon uitlopen. Spoedig herstel!
© Bianca Hermans 13-02-2022

Ook vond er dit weekend het Belgisch (en Provinciaal) kampioenschap indoor voor masters plaats te Louvain La Neuve.

Rosette nam deel aan de 800m en werd 3e in haar leeftijdscategorie! 🥉 wat tevens goed was voor een 2e plek op het PK! 🥈
 
Jacques koos voor de 200m en het hoogspringen. In het hoogspringen werd hij 2e, wat hem ook de provinciale titel opleverde! 🏆 op de 200m viel hij net naast het podium, maar werd op provinciaal niveau wel knap 2e!

© Bianca Hermans 06-02-2022

Indoor meeting Heusden-Zolder

Mats Vangrunderbeeck snelde op de 60m indoor naar een nieuw clubrecord bij de miniemen tijdens de Open Meeting in Heusden-Zolder. Zijn 8″68 was goed voor een tweede plaats. Hij werd ook 6e bij hoogspringen met een sprong over 1,25m. Proficiat Mats!!Mats Vangrunderbeeck snelde op de 60m indoor naar een nieuw clubrecord bij de miniemen tijdens de Open Meeting in Heusden-Zolder. Zijn 8″68 was goed voor een tweede plaats. Hij werd ook 6e bij hoogspringen met een sprong over 1,25m. Proficiat Mats!!

© Bridey Waerzeggers 06-02-2022

Veldloop te Duffel

Slechts 4 atleten trotseerden regen en wind en trokken naar Duffel. 

Joren beet de spits af en werd 16e bij de cadetten jongens. Hij kwam met een goed gevoel over de streep!Nadien was het Karel zijn beurt. Hij stond aan de start van de korte cross, met enkele kleppers naast zich. Karel eindigde als 17e.

Alex kwam als 11e over de finish bij de senioren mannen. Hij startte gecontroleerd en wist onderweg nog enkele atleten op te pikken.

Last but not least. Bij de senioren dames werd Bianca 5e. ‘Dat gehuppel door de modder is mijn ding niet, maar gelukkig zaten er ook wat snelle stroken in om de cross nog plezant te maken.’ 

© Bianca Hermans 06-02-2022

CAF Borlon-Durbuy

Edwin Vandervorst ging in Wallonië zijn eerste cross als master lopen en kon direct plaatsnemen op het podium. Hij kwam na 7,5km als tweede over de streep.

© Bridey Waerzeggers 06-02-2022

Veldloop Vilvoorde (Jeugd)

Enkele atleetjes trokken naar Vilvoorde vandaag. Onze kangoeroe’s en benjamins mochten de spits afbijten. Een dikke proficiat aan: Marcel, Raphaël, Joris en Rist voor hun deelname!

Bij de pupillen meisjes werd Mai knap 12e op maar liefst 45 deelneemsters!!

Maar ook onze pupillen jongens gaven het beste van zichzelf, met wederom sterke prestaties: Tristan werd 15e bij de eerstejaars en Celle 22e bij de tweedejaars. Ook in deze reeksen stonden er een kleine 50 atleetjes aan de start!

Délia (miniemen meisjes) vertrok iets te snel en moest gaandeweg wat posities toegeven om uiteindelijk op plaats 24 te finishen. 

Bij de miniemen jongens hadden we vier atleten aan de start staan. Cass en Matthijs waren meteen goed weg en liepen van in het begin in de kopgroep, Akse volgde in het achtervolgende groepje. Cass liep als tweede de laatste rechte lijn in en spurtte er nog een laatste keer alles uit om toch nog die goude medaille binnen te halen. Matthijs wist zijn vierde plek veilig te stellen en Akse liep als 9e over de finish. 3 top tien plekjes voor ACKO in dezelfde wedstrijd!  Ook clubgenootje Mika liep een mooie wedstrijd en eindigde op de 38e plek.

© Bianca Hermans 30-01-2022

Veldloop Vilvoorde (Volwassenen)

Gabriel kende bij de cadetten een goede dag, hij maakte vanaf het begin de wedstrijd hard en liep geruime tijd mee aan de leiding. Bij de laatste helling liepen de benen echter vol een moest hij vrede nemen met en nog steeds knappe 5e plaats.

Bij de scholieren vertegenwoordigde Friedl de kleuren van ACKO. Friedl hield tijdens haar cross steeds de controle, haar overwinning kwam nooit in gevaar, knap gedaan!

Senioren dames: Bridey “Na het missen van mijn start was ik wat te overmoedig om de aansluiting te maken, dit heb ik me bekocht in het tweede deel.” Bianca ging goed van start en kon haar inspanning goed doseren en kon zo de laatste km nog versnellen. “Ik ben tevreden van mijn wedstrijd.” Zij kwamen als 9e en 10e over de meet.

Jeroen nam de lange senioren cross voor zijn rekening. “Ik heb hard afgezien vandaag. Deze week was mijn nachtrust niet optimaal, die frisheid miste ik vandaag. Uiteindelijk liep ik toch mijn snelste gemiddelde cross van het seizoen” Aldus Jeroen

Niels vertrok vol goede moed aan zijn eerste cross als master en nam meteen de leiding in zijn categorie. In de tweede helft moest hij dit strakke tempo iets bijschroeven, hij finishte uiteindelijk op een zeer knappe derde plaats.

Sybil nam deel aan de korte cross, zij maakte een goede start maar kon dit snelle tempo moeilijk vasthouden maar kwam toch nog als 11e over de meet.  

Aan de start van de korte cross bij de heren twee Demeyere broers, Hans en Karel. Hans (12e) liep een zeer sterke wedstrijd en bleef maar lopers inhalen. Karel kon zijn tempo mooi aanhouden en finishte als 23e.

© Bridey Waerzeggers 30-01-2022

KVV indoor cad/sch

Vandaag stond het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. Weliswaar zonder scholieren van ACKO.

Om 12:15 begon Gabriel aan zijn eerste wedstrijd van de dag, het hoogspringen. In een sterk deelnemersveld werd hij met 1,66 m knap 6e. Goed voor een nieuw persoonlijk record en een clubrecord. Een paar uur later mocht hij zijn springbenen opnieuw opwarmen voor het hink-stap-springen. Ook hier toont Gabriel zijn goede vorm met opnieuw een clubrecord. Zijn sprong van 10,94 m was trouwens goed voor een plaats op het derde schavotje.

Iets na vier was het de beurt aan Tijl voor zijn 800m. Tijl nam zoals we van hem gewoon zijn de kopstart, na 200m liet hij het werk over aan zijn conculega’s en nestelde hij zich in de derde positie. Deze plaats gaf hij niet meer uit handen, met een nieuwe indoor besttijd van 2:08.41.

Als laatste was het de beurt aan Charlien, zij kwam aan de start van de dubbele baanronde. Ze vocht voor wat ze waard was en miste met een tijd van 1:07.97 op een haar na het clubrecord.

© Bridey Waerzeggers 23-01-2022

Op de veldloop van ACHL in Herentals stond 1 ACKO-atleet aan de start. Matteo Scieur eindigde als derde, op 9 seconden van winst. Hiermee werd hij wel eerste belg en junior.

© Bridey Waerzeggers 23-01-2022

PK veldlopen te Gooik
 
Vandaag stond het provinciaal kampioenschap op het programma met een aantal van onze eigen ACKO-atleetjes.
 
Raphaël en Rist (benjamins) mochten de spits afbijten, geen officiële uitslag bij de allerkleinsten, maar wel heel goed gedaan van beide!!
 
Bij de pupillen meisjes liep Mai naar een sterke 9e plaats! Maar ook Celle wist de vettige modder goed te trotseren met een 37e plaats als resultaat bij de jongens.
 
Jana snelde naar winst bij de miniemen meisjes 🥇! Delia liep naar een 23e plaats.
Cas wist ons een tweede medaille te bezorgen, namelijk zilver!🥈Akse eindigde niet zo veel later nog net in de top 15! 
 
Sophie werd knap tiende bij de eerste jaars cadetten meisjes.
 
Bij de cadetten jongens stonden er maar liefst 5 ACKO atleten aan de start. Beginnend met de eerstejaars waar Joren naar een knappe 8e plaats liep gevolgd door Eli die tiende werd.
Bij de tweedejaars liep Tijl naar een gefrustreerde 5e plaats. Tijl liep samen met nog twee andere jongens al snel weg van de rest, goed voor een medaille dachten we met z’n allen. Maar helaas, Tijl had zich ergens mistelt en kreeg het lastig in de laatste ronde waardoor hij nog enkele plaatsjes moest toegeven. Jelle daarentegen deelde zijn wedstrijd knap in en wist in de laatste ronde nog op en over enkele jongens te gaan wat resulteerde in een 13e plek gevolgd door Gabriel (14e).
 
Friedl maakte als eerstejaars scholiere mee de wedstrijd en werd knap tweede! Aster werd 15e bij de tweedejaars scholieren mannen.
 
Ook Matteo bevond zich vanaf de start helemaal voorin. Met een groepje van vier waren ze al snel weg. Matteo trok uiteindelijk aan het langste eind en nam zowel het goud als de provinciale titel mee naar huis! Clubgenoot Jef werd 8e, dit bij de junioren mannen.
 
Bij de senioren dames werd Bridey 10e en Bianca 13e. Eef werd in diezelfde wedstrijd 3e master, maar mocht wel de Vlaams-Brabantse titel mee naar huis nemen bij de dames +45!!
 
Hans koos vandaag voor de korte cross en werd knap 7e!
 
© Bianca Hermans 16-01-2022

Door de afgelasting van de veldloop in Grimbergen trokken heel wat ACKO-atleten vandaag naar de 30ste ATLA veldloop. In Lanaken kregen de atleten een zwaar parcours voorgeschoteld met veel modder en pittige heuveltjes.

Bij de jeugd stonden er twee atleetjes aan de start. Jana Huybrechts liep bij de tweede jaars miniemen naar een knappe derde plaats. Wies Wachtelaer vertegenwoordigde ACKO bij de eerste jaars miniemen door 17e te worden.

Ook bij de cadetten heren stonden twee atleten aan de start. Tijl Wachtelaer (9e) maakte een snelle start maar kende niet zijn beste dag en had het moeilijk om vooraan stand te houden. Jelle Huybrechts liep een knappe wedstrijd en kon zijn tempo mooi aanhouden, hij kwam als 26e over de meet.    

Vervolgens was het de beurt aan Kobe Wachtelaer (sch). Kobe was goed mee met de kopgroep en heeft mee de wedstrijd hard gemaakt. Bij het ingaan van de laatste ronde bleven er nog drie atleten over. Kobe kwam op het einde wat krachten tekort om de overwinning binnen te halen, hij moest vrede nemen met brons.

Bridey Waerzeggers: “Na 679 dagen stond ik nog eens aan de start van een veldloop, en wat voor één. Het parcours van super zwaar, op geen enkel stuk kon je vlot lopen. Ik ben voorzichtig vertrokken en kon gaandeweg posities goedmaken. Uiteindelijk finishte ik als 20e.”

Als laatste waren de senioren heren aan de beurt. Hans Demeyere: “Ik ben tevreden van de wedstrijd die ik heb gelopen. Ik heb aan constant tempo kunnen lopen en kon zo verschillende plaatsen opschuiven.” Hans eindige als 28e. Jeroen Cockaerts gaf het beste van zichzelf maar kreeg een parcours voorschotelt dat niet volledig het zijne was.

Délia Nange nam in Antwerpen deel aan een indoor 5-kamp. Hierbij werd zij knap 7e van de maar liefst 33 miniemen meisjes die deelnamen. Ze versterkte haar PR op de 60m, 60mH, kogel, bij ver sprong ze zelf naar een nieuw clubrecord.

Op de Interprovinciale kampenmeeting in Gent nam Gabriel Nange deel aan het hoogspringen. Zijn sprong over 1,58m was goed voor een 7e plaats.

© Bridey Waerzeggers 09-01-2022

STAX Nieuwjaarsmeeting 2022

We zijn twee dagen ver in het nieuwe jaar en enkele van onze atleten vonden dat het tijd was om aan hun indoorseizoen te beginnen!

Tijl liep op de 800m naar 2’11″76 wat tevens goed was voor de derde plaats!

Even later liep grote broer Kobe naar winst op die 800m. Hij verbeterde al meteen zijn persoonlijk record! 1’55″80 en een nieuw clubrecord was het verdikt!

Onze meerkamper Gabriel nam deel aan de 60mh (9″90), de 60m (8″52) en de 200m (27″20), goed voor een 4e, 15e en 13e plek! Op de 200m liep hij zelfs naar een persoonlijk record!

© Bianca Hermans 02-01-2022

Afgelopen zondag stonden er 8 ACKO-atleten aan de start in Booischot.

Friedl beet de spits af. Na enkele weken aan de kant gestaan te hebben met een blessure was ze weer klaar om het beste van zichzelf te geven. En of ze dat deed. Friedl liep zonder problemen meteen naar winst! 1f947.png

Bij de masters 35+ was het Kevin die de geel-zwarte kleuren van onze club verdedigde, hij werd knap 15e!

Onze 6 senioren mannen moesten opboksen tegen heel wat sterke atleten. Alex werd eerste van ACKO op plek 22, waar hij niet helemaal tevreden mee was. ‘Only just recovered from last weekends trail, took longer than expected.’ Hans gaf aan te snel gestart te zijn met als gevolg een trage km 5 en 6. Maar hij vond nadien weer voldoende kracht om terug te kunnen versnellen en met een goed gevoel op plek 29 te finishen. Seth gebruikte de ervaring van de voorbije crossen. Hij liep een sterke wedstrijd en finishte op slechts een halve minuut van Hans, dit was goed voor de 33e plek. Maar ook Jeroen liep een sterke wedstrijd. Hij finishte als 38e en moest Andreas (37e) nog net voor laten. Karel is aan een comeback bezig, hij moest vandaag tevreden zijn met de 41e plaats.

In Bertrix werd Matteo knap 2e! 1f948.png

© Bianca Hermans 13-12-2021

3 crossen dit weekend met op elke cross 1 ACKO atleet aan de start!
 
Jeroen liep op zaterdag al naar een 25e plek op de Herfstcross in Arendonk.
 
Bianca werd 13e na een inhaalrace op de Sinterklaasveldloop te Bree. ‘Ik denk niet dat ik nog de keuze zal maken om deel te nemen aan de veldloop van Bree aangezien het hele parcours bestond uit boomschors, we legden onze rondjes af op de Finse piste. Maar ik ben wel tevreden van mijn wedstrijd, qua gevoel.’
 
Tot slot was er nog de cross in Oudenaarde waar ook Hans 25e werd. ‘Mooi afwisselend parcours en een goede organisatie, maar door de regen van de afgelopen dagen was het toch herschapen tot een modderpoel.’
Alex nam deel aan de Trail de la Soupe in La Roche-en-Ardenne waar hij na 30km en 950 hoogtemeters als 7e! (op 167) over de finish liep en dat in een knappe tijd van 2u46.
© Bianca Hermans 05-12-2021
Crosscup Roeselare
Tijl die er ongetwijfeld zin in had moest forfait geven wegens ziekte.
Kobe miste op zijn beurt volledig zijn start en kwam eigenlijk nooit goed in de wedstrijd. Hij moest vrede nemen met een (toch nog mooie) 14e plek.
Ook Matteo’s start was niet wat het zou moeten zijn, hij werd ingesloten en kwam er naarmate de wedstrijd vorderde niet door. Maar je tweede individuele wedstrijd lopen op zo’n parcours is natuurlijk geen cadeau. Het is opboksen tegen mannen die heel waarschijnlijk al jaren aan de start staan van (dergelijke) crossen. Matteo werd uiteindelijk 30e.
Zarah liep een sterke tweede helft. ‘Het waren loodzware omstandigheden, op sommige stukken van het parcours kon je amper lopen. Ik ben tevreden met het behalen van de 7e plek.’ #girlpower
 
Naast de Crosscup te Roeselare ging te Genk de 70ste Sint Barbaraveldloop door waaraan onze senioren Edwin (11e) en Jeroen (13e) deelnamen.
 
Gisteren liepen er ook een aantal ACKO atleten de veldloop van Sparta Vilvoorde.
Gabriel en Joren werden 12e en 47e bij de cadetten.
Bij de senioren mannen waren het opnieuw Alex en Seth die van de partij waren samen met Edwin. Zij werden respectievelijk 17e, 33e en 42e
© Bianca Hermans 28-11-2021

ACKO-veldloop

Bij de cadetten meisjes liep Charlien naar een knappe 13e plek en Sophie die deelnam aan haar eerste cross volgde niet veel later op een 15e plek!
Er stonden maar liefst 7 ACKO atleten aan de start bij de cadetten jongens: Tijl vocht voor een podium plek en werd 2e! Gevolgd door onze meerkamper Gabriël op een 9e plek! Ook Jelle wist nog een top 15 plaats uit de brand te slepen door als 14e te finishen. Verder wisten ook Joren (23), Vincent (24), Eli (26) en Yarne (29) de modder te trotseren 😎 well done, boys!
Zowel Kobe Wachtelaer als Matteo Scieur liepen van start af aan op kop om beide hun reeks te winnen bij respectievelijk de scholieren en junioren jongens 🥇 !
Verder liepen Aster (14e) en Remco (16e) een mooie wedstrijd bij de scholieren. En Jesse (6e) bij de junioren.
Zarah maakte als junior mee de wedstrijd in de JUN/SEN/MAS wedstrijd. Zarah werd niet alleen eerste in haar categorie maar zette ook de hele wedstrijd naar haar hand. Sterk 🥇 Eef werd niet veel later 6e algemeen en knap 2e bij de masters +35. Nadien finishte Bianca na een sterke wedstrijd 7e algemeen en als 4e seniore! Sybil starte iets te snel om later in de wedstrijd terug te vallen naar de 20e plek.
Tom werd 15e bij de master +35 en Erwin 21e bij de masters +50.
Op de 30 gestarte senioren mannen stonden er maar liefst 6 ACKO mannen aan de start. Alex (14) finishte als eerste van ACKO niet veel later gevolgd door Hans (21). Nog enkele plekken later finishten volgende ACKO atleten op slechts enkele seconden van elkaar namelijk: Seth (25), Sijmen (26), Cedric (27) en Karel (28)!
© Bianca Hermans 21-11-2021
Mezza Maratona di Ravenna
 
Niels: “Ik ben vertrokken op het tempo van het vooropgestelde schema, samen met Kevin. We liepen in een groepje, maar dat viel geleidelijk aan uit elkaar en halfweg moest ik zelf het tempo bepalen. Met nog een laatste aanmoediging van de coach kon ik op het einde nog versnellen om naar een 2e plek bij de masters te lopen in 1h14’13 wat tevens een nieuw CLUBrecord is.”
 
Kevin maakte de eerste 5km gebruik van het tempowerk van Niels. Tot hij het zwaar kreeg in het centrum van Ravenna. Hij moest een gaatje laten en zocht zijn eigen tempo. Dat heeft hij volgehouden om nadien in de laatste 4km nog te versnellen tot een nieuw persoonlijk record van 1h15’15 waar hij héél blij mee is!
 
Andreas hield het kort bij zijn ‘woordje achteraf’. Tevreden blikte hij terug op zijn eerste halve marathon. Hij gaf aan iets te snel vertrokken te zijn. Maar dit tempo toch goed te hebben volgehouden, mede dankzij een Keniaanse vrouw die deelnam aan de marathon. Na 14km moest hij lossen, verzwakte een beetje maar beet toch zijn tanden stuk om na 1h22’ te finishen.
 
Bridey: “Met de ervaring van Valencia op zak zou ik nu niet te snel starten. Heel de wedstrijd kon ik vrij constante tijden lopen, vanaf km 14 begon het zwaar te worden maar ik kon het verval tot het minimum beperken. Met nog 3km te gaan en nog een vrouw in het vizier, kon ik terug een vitessje hoger schakelen. Met 1h26’02 verbeterde ik mijn record met 6min, goed voor een 12e plaats bij de vrouwen.”
 
Bianca: Ik startte vrij snel, maar kon dit tempo voor meer dan de helft van mijn wedstrijd vasthouden. Op km 15 koos ik voor de binnenbocht waardoor ik de drankpost skipte, wat achteraf een slecht idee bleek te zijn. Rond km 18 kreeg ik een steek in mijn zij, waardoor ik wat verzwakte en niet meer voluit kon gaan. Na een korte stop rond de 20e km liep ik mijn tweede halve marathon uit in een tijd van 1h30 wat toch een dikke 10 minuten sneller is dan Valencia 2 jaar geleden.
 
Sijmen had het zwaar in zijn eerste halve marathon. Hij probeerde Cédric bij te houden maar moest na 4km lossen. Hij zocht zijn eigen tempo om ongeveer 10km later Cédric terug op te vissen. Hij ging erop en erover en had nog wat energie over om er de laatste 100m een sprintje uit te persen. “Ik voelde me niet 100% vandaag, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.”
 
Cédric had er een slechte nacht opzitten. Hij wist niet goed wat te verwachten en had van bij start al geen soepel gevoel. Hij dacht dat aan 15km/u lopen wel haalbaar ging zijn. Na km 8 à 9 kreeg hij het zwaar. Nog 3km later ging het licht uit, werd het zwart voor zijn ogen. Hij moest even stappen. Bianca liep hem voorbij en Cédric pikte even aan. Even later moest hij noodgedwongen weer stappen. Wat later kreeg hij terug wat moed om tot aan de finish te joggen, hij wou immers aankomen voor het donker werd!
 
Last but not least kwam ook Gery aan het woord: “Als coach heb ik meer stress dan als atleet zijnde vroeger. Op een schaal van 1 tot 5 bedroeg mijn stresslevel wel een 6. Daar waar Sijmen en Cé een off-day hadden liep Andreas beter dan vooraf gedacht. Bianca, Bridey, Kevin en Niels liepen boenk op wat ik voor ogen had. Happy coach :)”
© Bianca Hermans 14-11-2021

Oefencross 31.10.2021

Als voorbereiding op het veldloopseizoen liepen onze jeugd atleetjes al eens een crossje als oefening. Foto’s