Clubnieuws

Ben jij individueel naar een wedstrijd geweest? Laat ons je uitslag weten!
Heb jij foto’s / filmpjes van je wedstrijd of van andere ACKO-atleten? Stuur ze ons gerust door via PB op Facebook, naar Bianca Hermans of mail naar: [email protected] 😎
Bedankt!!! 💃🏼

KVV indoor cad/sch

Vandaag stond het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. Weliswaar zonder scholieren van ACKO.

Om 12:15 begon Gabriel aan zijn eerste wedstrijd van de dag, het hoogspringen. In een sterk deelnemersveld werd hij met 1,66 m knap 6e. Goed voor een nieuw persoonlijk record en een clubrecord. Een paar uur later mocht hij zijn springbenen opnieuw opwarmen voor het hink-stap-springen. Ook hier toont Gabriel zijn goede vorm met opnieuw een clubrecord. Zijn sprong van 10,94 m was trouwens goed voor een plaats op het derde schavotje.

Iets na vier was het de beurt aan Tijl voor zijn 800m. Tijl nam zoals we van hem gewoon zijn de kopstart, na 200m liet hij het werk over aan zijn conculega’s en nestelde hij zich in de derde positie. Deze plaats gaf hij niet meer uit handen, met een nieuwe indoor besttijd van 2:08.41.

Als laatste was het de beurt aan Charlien, zij kwam aan de start van de dubbele baanronde. Ze vocht voor wat ze waard was en miste met een tijd van 1:07.97 op een haar na het clubrecord.

© Bridey Waerzeggers 23-01-2022

Op de veldloop van ACHL in Herentals stond 1 ACKO-atleet aan de start. Matteo Scieur eindigde als derde, op 9 seconden van winst. Hiermee werd hij wel eerste belg en junior.

© Bridey Waerzeggers 23-01-2022

PK veldlopen te Gooik
 
Vandaag stond het provinciaal kampioenschap op het programma met een aantal van onze eigen ACKO-atleetjes.
 
Raphaël en Rist (benjamins) mochten de spits afbijten, geen officiële uitslag bij de allerkleinsten, maar wel heel goed gedaan van beide!!
 
Bij de pupillen meisjes liep Mai naar een sterke 9e plaats! Maar ook Celle wist de vettige modder goed te trotseren met een 37e plaats als resultaat bij de jongens.
 
Jana snelde naar winst bij de miniemen meisjes 🥇! Delia liep naar een 23e plaats.
Cas wist ons een tweede medaille te bezorgen, namelijk zilver!🥈Akse eindigde niet zo veel later nog net in de top 15! 
 
Sophie werd knap tiende bij de eerste jaars cadetten meisjes.
 
Bij de cadetten jongens stonden er maar liefst 5 ACKO atleten aan de start. Beginnend met de eerstejaars waar Joren naar een knappe 8e plaats liep gevolgd door Eli die tiende werd.
Bij de tweedejaars liep Tijl naar een gefrustreerde 5e plaats. Tijl liep samen met nog twee andere jongens al snel weg van de rest, goed voor een medaille dachten we met z’n allen. Maar helaas, Tijl had zich ergens mistelt en kreeg het lastig in de laatste ronde waardoor hij nog enkele plaatsjes moest toegeven. Jelle daarentegen deelde zijn wedstrijd knap in en wist in de laatste ronde nog op en over enkele jongens te gaan wat resulteerde in een 13e plek gevolgd door Gabriel (14e).
 
Friedl maakte als eerstejaars scholiere mee de wedstrijd en werd knap tweede! Aster werd 15e bij de tweedejaars scholieren mannen.
 
Ook Matteo bevond zich vanaf de start helemaal voorin. Met een groepje van vier waren ze al snel weg. Matteo trok uiteindelijk aan het langste eind en nam zowel het goud als de provinciale titel mee naar huis! Clubgenoot Jef werd 8e, dit bij de junioren mannen.
 
Bij de senioren dames werd Bridey 10e en Bianca 13e. Eef werd in diezelfde wedstrijd 3e master, maar mocht wel de Vlaams-Brabantse titel mee naar huis nemen bij de dames +45!!
 
Hans koos vandaag voor de korte cross en werd knap 7e!
 
© Bianca Hermans 16-01-2022

Door de afgelasting van de veldloop in Grimbergen trokken heel wat ACKO-atleten vandaag naar de 30ste ATLA veldloop. In Lanaken kregen de atleten een zwaar parcours voorgeschoteld met veel modder en pittige heuveltjes.

Bij de jeugd stonden er twee atleetjes aan de start. Jana Huybrechts liep bij de tweede jaars miniemen naar een knappe derde plaats. Wies Wachtelaer vertegenwoordigde ACKO bij de eerste jaars miniemen door 17e te worden.

Ook bij de cadetten heren stonden twee atleten aan de start. Tijl Wachtelaer (9e) maakte een snelle start maar kende niet zijn beste dag en had het moeilijk om vooraan stand te houden. Jelle Huybrechts liep een knappe wedstrijd en kon zijn tempo mooi aanhouden, hij kwam als 26e over de meet.    

Vervolgens was het de beurt aan Kobe Wachtelaer (sch). Kobe was goed mee met de kopgroep en heeft mee de wedstrijd hard gemaakt. Bij het ingaan van de laatste ronde bleven er nog drie atleten over. Kobe kwam op het einde wat krachten tekort om de overwinning binnen te halen, hij moest vrede nemen met brons.

Bridey Waerzeggers: “Na 679 dagen stond ik nog eens aan de start van een veldloop, en wat voor één. Het parcours van super zwaar, op geen enkel stuk kon je vlot lopen. Ik ben voorzichtig vertrokken en kon gaandeweg posities goedmaken. Uiteindelijk finishte ik als 20e.”

Als laatste waren de senioren heren aan de beurt. Hans Demeyere: “Ik ben tevreden van de wedstrijd die ik heb gelopen. Ik heb aan constant tempo kunnen lopen en kon zo verschillende plaatsen opschuiven.” Hans eindige als 28e. Jeroen Cockaerts gaf het beste van zichzelf maar kreeg een parcours voorschotelt dat niet volledig het zijne was.

Délia Nange nam in Antwerpen deel aan een indoor 5-kamp. Hierbij werd zij knap 7e van de maar liefst 33 miniemen meisjes die deelnamen. Ze versterkte haar PR op de 60m, 60mH, kogel, bij ver sprong ze zelf naar een nieuw clubrecord.

Op de Interprovinciale kampenmeeting in Gent nam Gabriel Nange deel aan het hoogspringen. Zijn sprong over 1,58m was goed voor een 7e plaats.

© Bridey Waerzeggers 09-01-2022

STAX Nieuwjaarsmeeting 2022

We zijn twee dagen ver in het nieuwe jaar en enkele van onze atleten vonden dat het tijd was om aan hun indoorseizoen te beginnen!

Tijl liep op de 800m naar 2’11″76 wat tevens goed was voor de derde plaats!

Even later liep grote broer Kobe naar winst op die 800m. Hij verbeterde al meteen zijn persoonlijk record! 1’55″80 en een nieuw clubrecord was het verdikt!

Onze meerkamper Gabriel nam deel aan de 60mh (9″90), de 60m (8″52) en de 200m (27″20), goed voor een 4e, 15e en 13e plek! Op de 200m liep hij zelfs naar een persoonlijk record!

© Bianca Hermans 02-01-2022

Afgelopen zondag stonden er 8 ACKO-atleten aan de start in Booischot.

Friedl beet de spits af. Na enkele weken aan de kant gestaan te hebben met een blessure was ze weer klaar om het beste van zichzelf te geven. En of ze dat deed. Friedl liep zonder problemen meteen naar winst! 1f947.png

Bij de masters 35+ was het Kevin die de geel-zwarte kleuren van onze club verdedigde, hij werd knap 15e!

Onze 6 senioren mannen moesten opboksen tegen heel wat sterke atleten. Alex werd eerste van ACKO op plek 22, waar hij niet helemaal tevreden mee was. ‘Only just recovered from last weekends trail, took longer than expected.’ Hans gaf aan te snel gestart te zijn met als gevolg een trage km 5 en 6. Maar hij vond nadien weer voldoende kracht om terug te kunnen versnellen en met een goed gevoel op plek 29 te finishen. Seth gebruikte de ervaring van de voorbije crossen. Hij liep een sterke wedstrijd en finishte op slechts een halve minuut van Hans, dit was goed voor de 33e plek. Maar ook Jeroen liep een sterke wedstrijd. Hij finishte als 38e en moest Andreas (37e) nog net voor laten. Karel is aan een comeback bezig, hij moest vandaag tevreden zijn met de 41e plaats.

In Bertrix werd Matteo knap 2e! 1f948.png

© Bianca Hermans 13-12-2021

3 crossen dit weekend met op elke cross 1 ACKO atleet aan de start!
 
Jeroen liep op zaterdag al naar een 25e plek op de Herfstcross in Arendonk.
 
Bianca werd 13e na een inhaalrace op de Sinterklaasveldloop te Bree. ‘Ik denk niet dat ik nog de keuze zal maken om deel te nemen aan de veldloop van Bree aangezien het hele parcours bestond uit boomschors, we legden onze rondjes af op de Finse piste. Maar ik ben wel tevreden van mijn wedstrijd, qua gevoel.’
 
Tot slot was er nog de cross in Oudenaarde waar ook Hans 25e werd. ‘Mooi afwisselend parcours en een goede organisatie, maar door de regen van de afgelopen dagen was het toch herschapen tot een modderpoel.’
Alex nam deel aan de Trail de la Soupe in La Roche-en-Ardenne waar hij na 30km en 950 hoogtemeters als 7e! (op 167) over de finish liep en dat in een knappe tijd van 2u46.
© Bianca Hermans 05-12-2021
Crosscup Roeselare
Tijl die er ongetwijfeld zin in had moest forfait geven wegens ziekte.
Kobe miste op zijn beurt volledig zijn start en kwam eigenlijk nooit goed in de wedstrijd. Hij moest vrede nemen met een (toch nog mooie) 14e plek.
Ook Matteo’s start was niet wat het zou moeten zijn, hij werd ingesloten en kwam er naarmate de wedstrijd vorderde niet door. Maar je tweede individuele wedstrijd lopen op zo’n parcours is natuurlijk geen cadeau. Het is opboksen tegen mannen die heel waarschijnlijk al jaren aan de start staan van (dergelijke) crossen. Matteo werd uiteindelijk 30e.
Zarah liep een sterke tweede helft. ‘Het waren loodzware omstandigheden, op sommige stukken van het parcours kon je amper lopen. Ik ben tevreden met het behalen van de 7e plek.’ #girlpower
 
Naast de Crosscup te Roeselare ging te Genk de 70ste Sint Barbaraveldloop door waaraan onze senioren Edwin (11e) en Jeroen (13e) deelnamen.
 
Gisteren liepen er ook een aantal ACKO atleten de veldloop van Sparta Vilvoorde.
Gabriel en Joren werden 12e en 47e bij de cadetten.
Bij de senioren mannen waren het opnieuw Alex en Seth die van de partij waren samen met Edwin. Zij werden respectievelijk 17e, 33e en 42e
© Bianca Hermans 28-11-2021

ACKO-veldloop

Bij de cadetten meisjes liep Charlien naar een knappe 13e plek en Sophie die deelnam aan haar eerste cross volgde niet veel later op een 15e plek!
Er stonden maar liefst 7 ACKO atleten aan de start bij de cadetten jongens: Tijl vocht voor een podium plek en werd 2e! Gevolgd door onze meerkamper Gabriël op een 9e plek! Ook Jelle wist nog een top 15 plaats uit de brand te slepen door als 14e te finishen. Verder wisten ook Joren (23), Vincent (24), Eli (26) en Yarne (29) de modder te trotseren 😎 well done, boys!
Zowel Kobe Wachtelaer als Matteo Scieur liepen van start af aan op kop om beide hun reeks te winnen bij respectievelijk de scholieren en junioren jongens 🥇 !
Verder liepen Aster (14e) en Remco (16e) een mooie wedstrijd bij de scholieren. En Jesse (6e) bij de junioren.
Zarah maakte als junior mee de wedstrijd in de JUN/SEN/MAS wedstrijd. Zarah werd niet alleen eerste in haar categorie maar zette ook de hele wedstrijd naar haar hand. Sterk 🥇 Eef werd niet veel later 6e algemeen en knap 2e bij de masters +35. Nadien finishte Bianca na een sterke wedstrijd 7e algemeen en als 4e seniore! Sybil starte iets te snel om later in de wedstrijd terug te vallen naar de 20e plek.
Tom werd 15e bij de master +35 en Erwin 21e bij de masters +50.
Op de 30 gestarte senioren mannen stonden er maar liefst 6 ACKO mannen aan de start. Alex (14) finishte als eerste van ACKO niet veel later gevolgd door Hans (21). Nog enkele plekken later finishten volgende ACKO atleten op slechts enkele seconden van elkaar namelijk: Seth (25), Sijmen (26), Cedric (27) en Karel (28)!
© Bianca Hermans 21-11-2021
Mezza Maratona di Ravenna
 
Niels: “Ik ben vertrokken op het tempo van het vooropgestelde schema, samen met Kevin. We liepen in een groepje, maar dat viel geleidelijk aan uit elkaar en halfweg moest ik zelf het tempo bepalen. Met nog een laatste aanmoediging van de coach kon ik op het einde nog versnellen om naar een 2e plek bij de masters te lopen in 1h14’13 wat tevens een nieuw CLUBrecord is.”
 
Kevin maakte de eerste 5km gebruik van het tempowerk van Niels. Tot hij het zwaar kreeg in het centrum van Ravenna. Hij moest een gaatje laten en zocht zijn eigen tempo. Dat heeft hij volgehouden om nadien in de laatste 4km nog te versnellen tot een nieuw persoonlijk record van 1h15’15 waar hij héél blij mee is!
 
Andreas hield het kort bij zijn ‘woordje achteraf’. Tevreden blikte hij terug op zijn eerste halve marathon. Hij gaf aan iets te snel vertrokken te zijn. Maar dit tempo toch goed te hebben volgehouden, mede dankzij een Keniaanse vrouw die deelnam aan de marathon. Na 14km moest hij lossen, verzwakte een beetje maar beet toch zijn tanden stuk om na 1h22’ te finishen.
 
Bridey: “Met de ervaring van Valencia op zak zou ik nu niet te snel starten. Heel de wedstrijd kon ik vrij constante tijden lopen, vanaf km 14 begon het zwaar te worden maar ik kon het verval tot het minimum beperken. Met nog 3km te gaan en nog een vrouw in het vizier, kon ik terug een vitessje hoger schakelen. Met 1h26’02 verbeterde ik mijn record met 6min, goed voor een 12e plaats bij de vrouwen.”
 
Bianca: Ik startte vrij snel, maar kon dit tempo voor meer dan de helft van mijn wedstrijd vasthouden. Op km 15 koos ik voor de binnenbocht waardoor ik de drankpost skipte, wat achteraf een slecht idee bleek te zijn. Rond km 18 kreeg ik een steek in mijn zij, waardoor ik wat verzwakte en niet meer voluit kon gaan. Na een korte stop rond de 20e km liep ik mijn tweede halve marathon uit in een tijd van 1h30 wat toch een dikke 10 minuten sneller is dan Valencia 2 jaar geleden.
 
Sijmen had het zwaar in zijn eerste halve marathon. Hij probeerde Cédric bij te houden maar moest na 4km lossen. Hij zocht zijn eigen tempo om ongeveer 10km later Cédric terug op te vissen. Hij ging erop en erover en had nog wat energie over om er de laatste 100m een sprintje uit te persen. “Ik voelde me niet 100% vandaag, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.”
 
Cédric had er een slechte nacht opzitten. Hij wist niet goed wat te verwachten en had van bij start al geen soepel gevoel. Hij dacht dat aan 15km/u lopen wel haalbaar ging zijn. Na km 8 à 9 kreeg hij het zwaar. Nog 3km later ging het licht uit, werd het zwart voor zijn ogen. Hij moest even stappen. Bianca liep hem voorbij en Cédric pikte even aan. Even later moest hij noodgedwongen weer stappen. Wat later kreeg hij terug wat moed om tot aan de finish te joggen, hij wou immers aankomen voor het donker werd!
 
Last but not least kwam ook Gery aan het woord: “Als coach heb ik meer stress dan als atleet zijnde vroeger. Op een schaal van 1 tot 5 bedroeg mijn stresslevel wel een 6. Daar waar Sijmen en Cé een off-day hadden liep Andreas beter dan vooraf gedacht. Bianca, Bridey, Kevin en Niels liepen boenk op wat ik voor ogen had. Happy coach :)”
© Bianca Hermans 14-11-2021

Oefencross 31.10.2021

Als voorbereiding op het veldloopseizoen liepen onze jeugd atleetjes al eens een crossje als oefening. Foto’s