Oefencross

Beste vrienden,

In bijlage de officiële en voor februari een zo goed als volledige uitslag van zowel de oefencross van februari als die van maart 2020.

Dankzij Piet zullen deze te boek blijven staan als de 327ste en de 328ste Oefencrossen.

Voor de helderheid, eeuwige roem en meer dan terechte eer en glorie voor alle deelnemers  (tromgeroffel en klaroengeschal…).

Het is duidelijk dat zoals vorige maand al toegelicht, niet alleen het parcours ‘geaccidenteerd’ was, maar door de gruwelijke omstandigheden ook de uitslagregistratie van de OC van februari.

De editie van gisteren, 1 maart 2020, werd foutloos door een bereidwillige en allicht niet toevallig aanwezige supporter genoteerd. Hartelijk dank Frouke! 

Ook dank aan de opgekomen supporters Daniëlle, Wannes en Stan.

Het niet koude, noch warme parcours, vertoefde nog steeds in dezelfde lamentabele conditie als bij de voorgaande edities van onze geliefde race.

Hier en daar werd er kniediep in de modder weggezakt. 

Met spijkers, klimijzers of andere hulpmiddelen bezette loopschoenen waren alweer aangewezen, en een vooruitziende atleet was daar natuurlijk op voorzien… .

Slicks onder de loopschoenen boden niet overal echt garantie om in de “moos” een rustig toertje te doen op zondagvoormiddag.    

Niet alleen spikes maar ook conditie, doorzettingsvermogen en een, van leden en geest, ongehavend lijf, waren in deze omstandigheden een minimum en de enige garantie om loon naar werk te krijgen om uiteindelijk een triomf toe te laten.

De trotse winnaars bij dames en heren mogen zich minstens tot begin april vergenoegen in de zoete smaak van hun zege.  Sterke prestaties waar ik mijn bandana voor afneem, (heel kort echter, haha).

Overigens ook een diepe buiging voor alle overige deelnemers; kijk maar eens goed in detail naar de uitslag en naar de tijdverschillen.  Wat was dat toch allemaal spannend en onwaarschijnlijk straf.

Er vielen tenslotte overigens deze editie geen persoonlijke records te noteren, behoudens dan de, voorafgaand aan de start door Piet bijzonder in de spotlights gezette, 101ste deelname van Kris M.  Dat is dus wel 505km oefencross; of inclusief een ronde inlopen en een ronde uitlopen ruim 1010km.  Alleen de Oefencrossen dus; zonder alle overige trainings- en andere wedstrijdkilometers! Zet er u maar eens aan.  Haleluja!  En dat brengt ons bijna naar Pasen. Nog even volhouden, geniet van het lopen en … er rest één zekerheid : bij leven en welzijn alweer deel te kunnen nemen aan de Oefencross van volgende maand op zondag 5 april 2020.

Erwin Poulussen & Piet Kools