Clubkampioenschap jeugd

Er wordt jaarlijks een clubkampioenschap ingericht voor kangoeroes, benjamins, pupillen, miniemen. Aan competitie kan men pas deelnemen vanaf het jaar dat je zes wordt. Enkel de officiële wedstrijden, erkend door de VAL, LBFA en IAAF. De clubkampioenen ontvangen enkel een prijs wanneer het lidgeld voor het nieuwe seizoen voldaan is.

Kangoeroes en benjamins: voor deze categorieën wordt geen klassement gemaakt. De atleet moet enkel voldoen aan het opgedragen aantal wedstrijden.

Indoor

Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap indoor dient iedere atleet in de loop van het indoorseizoen met succes aan minstens 4 proeven deel te nemen, waarvan minstens 1 loopnummer, 1 springnummer en 1 werpnummer. We kennen aan elke proef punten toe a.d.h.v. de VAL tabellen jeugd. We nemen de hoogste punten van elke categorie , dus 1 loopnummer, 1 springnummer en 1 werpnummer, diegene met de hoogste score wint. Er is slechts 1 kampioen per categorie.

Cross

Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap cross dient ieder atleet in de loop van het seizoen met succes deel te nemen aan minstens 4 crossen. Bij de berekening wordt de behaalde plaats in de rangschikking gedeeld door het aantal aangekomen atleten (bij een kampioenschap vb. Provinciaal of Belgisch wordt het aantal aangekomen atleten verdubbeld), afgerond tot op 3 cijfers na de komma. De vier laagste resultaten worden in aanmerking genomen en opgeteld. Diegene met de laagste score wordt clubkampioen. Per categorie zijn er 2 kampioenen, namelijk een 1ste jaars en een 2de jaars.

Piste

Om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap piste dient iedere atleet in de loop van het seizoen met succes deel te nemen aan minstens 3 wedstrijden en aan tenminste 8 proeven, waarvan minsten 1 loopnummer, 1 springnummer en 1 werpnummer.

Bij de meerkampen wordt iedere onderdeel beschouwd als een proef. Ook de deelname aan een aflossing wordt beschouwd als een proef.